Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri Emekli Komutanı'na Büyük Suçlama

Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri Emekli Komutanı'na Büyük Suçlama
Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri (KTBK) Emekli Komutanı Korgeneral Ömer Paç, 3 valiz dolusu elektronik sigara tütünü kaçakçılığından tutuklanarak, mahkemeye çıkarıldı.

Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri Emekli Komutanı Korgeneral Ömer Paç, mahkemeye çıkarıldı. Paç, Ercan Devlet Havalimanı'nda VIP yolcu gidiş bölümünden 3 valiz dolusu toplam 478 karton elektronik sigara tütünü kaçakçılığı yaparak KKTC'den çıkış yapmakla suçlanıyor. Aynı gün Ankara Esenboğa Havalimanı'nda tütünlere el konuldu.

whatsapp-image-2024-02-24-at-20-05-48.jpeg
Ömer Paç, 2016-2017 yıllarında Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri Kolordu Komutanı olarak görev yaptı.

Polis, emekli komutanın aynı gün içerisinde ülkeye dönüş yaptığını ve 23 Şubat 2023 tarihinde tutuklandığını belirtiyor. Olayla bağlantılı diğer kişilerin tespit edildiği iddia ediliyor. Ayrıca, zanlının sık sık seyahat ettiği ve olayla ile bağlantılı diğer kişilerin ve x-ray cihaz görüntülerinin incelenmesi gerektiği vurgulanıyor.

Polis, zanlının serbest bırakılması durumunda tanıklara ve soruşturmaya etki edebileceğini savunarak, 3 gün süreyle tutuklu kalmasını talep etti. Emekli Korgeneralin avukatı ise müvekkilinin doktor kontrolünden geçirilmesini talep etti.

Çıkartıldığı mahkemede zanlının 3 gün süreyle tutuklu kalmasına ve tam teşekküllü bir devlet hastanesinde doktor kontrolünden geçirilmesine karar verildi