Kerem Kınık'ın hocası 'Beni affedin' diyerek paylaştı: Utanıyorum

Kerem Kınık'ın hocası 'Beni affedin' diyerek paylaştı: Utanıyorum
Deposundaki çadırları depremde AHBAP Derneği'ne ve Türk Eczacılar Birliği'ne satan Kızılay'ın Başkanı Kerem Kınık'ın hocası Prof. Dr. Rukiye Eker Ömeroğlu "Dr. Kerem Kınık’ın hocası olmaktan utanıyorum." deyip af diledi.

Deprem felaketinin ardından afetzedelerin çadır ihtiyacı halen karşılanmadı. Bu konuda ilk günden itibaren Kızılay'a tepkiler sürerken kurumun 'bedelsiz' sağlaması gereken çadırları sattığı ortaya çıktı.

Deposundaki çadırları depremin ilk haftasında AHBAP Derneği'ne 46 milyon liraya sattığı doğrulayan Kızılay Başkanı Kerem Kınık, parayı yine çadır üretmek için kullandığını iddia ederek "işbirliğimiz ahlaki, yasal ve akılcı" ifadelerini kullandı. Daha sonra Kızılay'ın Türk Eczacılar Birliği'ne de çadırları parayla sattığı ortaya çıktı, tepkiler çığ gibi çoğaldı.

Karar'da yer alan habere göre, İstanbul Tıp Fakültesi çocuk kardiyolojisi ve çocuk romatolojisi bilim dalları eski başkanı Prof. Dr. Rukiye Eker Ömeroğlu, eski öğrencisi Kınık’a Twitter hesabından tepki gösterdi.

'UTANIYORUM, BENİ AFFEDİN'

Kınık’ın hocası olmaktan utandığını söyleyen Ömeroğlu, Kınık’a tıp etiğini öğretemediklerini belirterek af diledi:
“Ahbap’a depremin en acil ilk günlerinde çadır satan Kızılay’ın başkanı Dr. Kerem Kınık’ın hocası olmaktan utanıyorum. Beni ve diğer hocalarını affedin, belli ki ona tıp etiği öğretememişiz.”

Etiketler :