Kentin kâbusu olan iki kafadar yakayı ele verdi!

Kentin kâbusu olan iki kafadar yakayı ele verdi!
Kocaeli'de toplu taşımadaki ekranları hackeleyerek 'Acilen yolcuları indirin canlı bomba tehlikesi var' mesajı paylaşan 2 şüpheli yakalandı.

Kocaeli'de yaşanan ilginç olayda 2 şahıs, kentteki belediye otobüsleri ve özel halk otobüsleri içinde yer alan bilgilendirme ekranlarını hackledi. Şahıslar, 30 Ağustos'ta saat 16.20'de otobüslerdeki ekranlarda 'Acilen yolcuları indirin canlı bomba tehlikesi var' mesajı paylaştı.

otobuslere-canli-bomba-var-mesaji-gond-366692-103028.jpg

otobüs şoförleri gördükleri mesaj üzerine hızlı bir şekilde yolcuları tahliye ederken, bomba ihbarı polis ekiplerini harekete geçirdi. Ekiper, kentte paniğe neden olan olaya ilişkin soruşturma başlattı. Geniş çaplı yapılan araştırma sonucu olayın sahte ihbar olduğu değerlendirilirken, herhangi bir olumsuzluk yaşanmadı.

otobuslere-canli-bomba-var-mesaji-gond-366695-103028.jpg

Olaydan sonra Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, İl Emniyet Müdürlüğü ve ilgili firma yetkililerinden oluşan kriz masası kuruldu. Siber saldırı ihtimali üzerinde duran ekipler konuyu araştırmaya başladı.

otobuslere-canli-bomba-var-mesaji-gond-372359-103028.jpg

Kocaeli Emniyeti Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ve Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin yaptığı çalışmalar neticesinde, kimlikleri belirlenen 2 şüpheli, Diyarbakır'da gözaltına alındı. Bugün adliyeye sevk edilen şüphelilerden A.D. çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderilirken, M.K.Ş. isimli şüpheli ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

otobuslere-canli-bomba-var-mesaji-gond-372360-103028.jpg

Kaynak:DHA