Kebapçı Çırağı Kendal Yıldız Cinayetinde Karar Çıktı

Kebapçı Çırağı Kendal Yıldız Cinayetinde Karar Çıktı
İstanbul Fatih’teki bir kebapçıda çıkarak olarak çalışan 16 yaşındaki Kendal Yıldız’ın ölümüne neden Barış Gündüz’ün yargılandığı davada karar çıktı. Bugün görülen davada mahkeme, Yıldız’ın ölümü nedeni ile pişman olduğunu söyleyen tutuklu sanık Barış Gündüz’e müebbet hapis cezası verdi. Olay esnasında Gündüz’ün yanında olan bir diğer sanık için ise beraat kararı verildi.

Yürekleri yakan olay 19 Kasım 2022 gecesi yaşandı. Ailesine destek olmak için İstanbul’a gelen Kendal Yıldız, akrabalarının bulduğu bir işte çalışıyordu. Kebapçıda çırak olarak çalışan Yıldız, bu süreçte akrabalarının evinde kalıyordu. Yıldız’ı dakikalar içinde ölüme götüren olan ise anılan gece saat 02.400 sıralarında yaşandı.

NE BAKIYORSUN’ TARTIŞMASI CİNAYETLE BİTTİ
Barış Gündüz (25), aynı semtte yaşayan birkaç kişi ile tartışma yaşadı. “Neden bakıyorsun” sözleri ile başlayan tartışma bir süre sonra alevlendi. Gündüz, 8-10 dakika sonra tartışmanın yaşandığı yere döndü. Elinde silah bulunan Gündüz, silahı rastgele ateşledi.

KURŞUN 16 YAŞINDAKİ KENDAL’IN BAŞINA İSABET ETTİ
Gündüz’ün silahından çıkan kurşun Kendal Yıldız’ın başına isabet etti. Olduğu yere yığılan çocuk, 3 saat sonra, kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti. Olayla ilgili hakkında dava açılan Barış Gündüz, bugün görülen karar duruşmasında son savunmasını yaptı.

AMACIM TARTIŞTIĞIM KİŞİLERİ KORKUTMAKTI’
Kendal Yılmaz’ın ölümü nedeni ile çok pişman olduğunu yineleyen Gündüz, tartışma yaşadığı kişileri korkutma amaçlı silahını ateşlediğini söyledi. Gündüz’ün avukatı Hadi Dündar ise, “Müvekkil ile ölen Kendal Yıldız arasında hiçbir tanışıklık ve husumet yok. Müvekkil, tartıştığı kişilere yönelik bir anlık öfke ile hareket etmiş” dedi.

MÜEBBET HAPİS CEZASI VERİLDİ
Son savunmaları alan İstanbul 4. Ağır Ceza Mahkemesi kararını açıkladı. Mahkeme, Barış Gündüz’ü müebbet hapis cezası verdi. Dosyanın bir diğer sanığı Yunus Emre Aydına ise beraat kararı verildi.

Kaynak:halktv.com.tr

Etiketler :