"Kayseri Olayları" İçin Paylaşımda Bulunan 4 Kişi Tutuklandı

Kayseri'de yabancı uyruklu bir kişi tarafından, yine yabancı uyruklu bir çocuğun taciz edildiği iddialarının ardından şehirde başlayan ve sığınmacıların yoğun yaşadığı mahallelere yönelik saldırı girişimleriyle devam eden olaylarda, sosyal medyadan provokatif paylaşımlarda bulunduğu iddia edilerek gözaltına alınan 8 kişiden 4'ü tutuklanarak cezaevine gönderildi.

30 Temmuz'da Kayseri'de yaşayan yabancı uyruklu bir şahıs tarafından, yine aynı mahallede bulunan yabancı uyruklu 5 yaşındaki bir çocuğun taciz edildiğine yönelik iddialar şehirde büyük bir infial yarattı.

Özellikle Suriye uyruklu sığınmacıların yoğun yaşadığı mahallelerde toplanan binlerce kişilik kalabalıklar, yabancılara ait dükkan, otomobil ve evleri taşlarken, bazılarını ise yakma girişiminde bulundu.

whatsapp-image-2024-07-04-at-21-24-44-1.jpegİSTANBUL'DA "KAYSERİ PAYLAŞIMLARI" NEDENİYLE 4 KİŞİ TUTUKLANDI

Olay sonrası Türkiye genelinde başlatılan operasyonlarda, sosyal medya aracılığıyla provokatif paylaşımlar yaptığı ve "Halkı Kin ve Düşmanlığa Tahrik" suçunu işlediği iddiasıyla birçok kişi gözaltına alındı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şube Müdürlüğü ekiplerince bugün yapılan gözaltı işlemlerinde, sosyal medya üzerinden provokatif paylaşımlar yaptığı tespit edilen 4 kişi hakkında daha işlem yapıldı.

Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, "“TCK 216 (Halkı Kin ve Düşmanlığa Tahrik)”, “TCK 217 Halkı Yanıltıcı Bilgiyi Alenen Yayma” suçlarına karıştığı tespit edilen şahısların yakalanmasına yönelik düzenlenen operasyonlarda 22 şahsa işlem yapılmış, gözaltına alınan 8 şahıstan 1’inin adli işlemleri devam ederken, 3’üne adli kontrol hükümleri uygulanmış, 4 şahıs tutuklanarak Ceza İnfaz Kurumuna teslim edilmiştir.

whatsapp-image-2024-07-04-at-21-25-14-1.jpegÇalışmaların devamında; İstanbul ili genelinde izinsiz toplanmalara ve olaylara karıştıkları
tespit edilen 29 şahıs yakalanmıştır.

Konu ile ilgili yakalanan 3 şahsın adli işlemleri devam ederken 2 şahsa, sevk edildikleri adli
makamlarca adli kontrol hükümleri uygulanmış, 6 şahıs ise sevk edildikleri adli makamlarca
tutuklanarak Ceza İnfaz Kuruma teslim edilmiştir.