Kayıtların kopyalanması işlemine durdurma kararına ilişkin İBB'den açıklama

Kayıtların kopyalanması işlemine durdurma kararına ilişkin İBB'den açıklama
İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nde, İBB Veritabanı kayıtlarının elektronik ortamda kopyalanması işlemine yapılan itiraz sonrası İstanbul 4. İdare Mahkemesi yürütmenin durdurulması kararı verdi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB)’ndeki veri kopyalama işlemine ‘yürütmeyi durdurma’ kararı çıktı.

İstanbul 4. İdare Mahkemesi, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun İBB veri tabanı kayıtlarının elektronik olarak kopyalanmasına yönelik talebine, ‘yürütmeyi durdurma’ kararı verdi.

İBB'den açıklama

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, 'yürütmeyi durdurma' kararına ilişkin açıklamada bulundu:

"Değerli basın mensupları;

Bazı basın yayın organlarında İstanbul 4. İdare Mahkemesi’nin, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin 18.04.2019 tarihli genelgesi ile ilgili yürütmeyi durdurma kararı verildiği görülmüştür. Kurumumuza henüz bu yönde bir resmi tebligat yapılmamıştır. Resmi tebligat yapılınca gereği yapılacaktır. 

Kamuoyuna saygı ile duyurulur"

Ekrem İmamoğlu ne demişti?

Kamu adına görev yapıyoruz, kamunun verilerini korumak zorundayız. Şu anda görevli olan arkadaşlarım, Büyükşehir Belediyesi’nin daha önce sözleşmesini yapıp bu alanda anlaşma yaptığı bir firmanın görevlisi. Gayet mevzuata uygun bir şekilde, saklanacağı alan kanuna uygun bir şekilde. Bir zapt altına alınarak, tespitler yapılarak, 31 Aralık – 31 Mart tarihli ve dün tarihli kayıtlar arşivlendi, imza altına alındı. Özellikle 31 Mart ile 18 Nisan arasında ne yazık ki duyum değil, daha ötesi tespitlerimiz var. Bunları en sağlıklı bir şekilde kıyaslamak, verileri analiz etmek ve halkımızın çıkarını korumak adına bu işlem yapılmıştır. Kanuna uygundur, bizim öyle kozmik odayla falan işimiz olmaz. Bu devlet hafızası, bunu koruyoruz 16 milyon insan adına. (Bu verilerin analizlerini de paylaşacak mısınız sorusuna) Gayet tabii, kamuya şeffaf, açık olma sözünü verdik. Kamuyu ilgilendiren, kamuya zarar veren ya da eksik işlem yapıldığında hem kamuya duyuracağız hem de gerekli hukuki işlemleri başlatacağız. Bunu yapmak zorundayız. Umuyorum devletimize-milletimize zarar veren iş ve eylemlerde bulunulmamıştır ama dediğim gibi ne yazık ki tespitlerimiz var. Bunlardan netleştikten sonra bahsedeceğiz.

İlgili Haberler
Etiketler :