Kayıp dağcının eşinden paylaşım: Benim kocam yaşıyor biliyorum

Kayıp dağcının eşinden paylaşım: Benim kocam yaşıyor biliyorum
Bursa'da kayıp dağcıları arama çalışmaları sürerken, kayıp dağcı Mert Arpaslan'ın eşi sosyal medya hesabından arama çalışmalarına ilişkin paylaşımda bulundu.

İstanbul’dan Uludağ’a 1 Aralık Pazar sabahı gelen amatör dağcılar Mert Alparslan ve Efe Sarp, otomobillerini Uludağ Jandarma Karakol Komutanlığı’nın önüne park edip, zirve tırmanışına geçti. Dağcılar, sisin etkili olduğu bölgede, hava kararınca yollarını kaybetti.

Aileleri, Alparslan ve Sarp’a ulaşamayınca, jandarmaya haber verdi. Bunun üzerine aynı gün saat 23.00 sıralarında Jandarma Arama Kurtarma (JAK), Jandarma Özel Harekat (JÖH), AFAD, BAKUT, İHH, AKUT ve Nilüfer Arama Kurtarma (NAK) ekipleri, arama- kurtarma çalışması başlattı. Uludağ’ın Yedigöller, Maden, Saitiabat, Çobankaya, Sarıalan ve Alaçam bölgelerinde arama yapıldı.

Dik vadi ve uçurumlar aşılıyor

Kayıp dağcıları arama çalışmaları, 11’inci günde de sürdürüldü. Ekipler, dağcılara ait mont, bere ve batonların bulunduğu Küreklidere Şelalesi yakınlarında, arama çalışmalarına devam ediyor. Ekipler, yer yer 1,5 metreyi bulan kar kalınlığında, dik vadileri, uçurumları ve şelaleleri aşmak için, halatlı istasyonlar kuruyor. Olumsuz hava şartlarının hakim olduğu Uludağ’da, arama çalışmaları karadan sürdürülüyor. Öte yandan Uludağ’da saat 15.00’ten sonra yoğun kar yağışı ve sis bekleniyor.

Kayıp dağcının eşinden, paylaşım

İki dağcıya henüz ulaşılamazken, kayıp dağcılardan Mert Alpaslan’ın eşi Burcu Alpaslan’ın sosyal medya hesabından yaptığı paylaşım, yürekleri dağladı. Burcu Alparslan, paylaşımında şunları dedi: “Sevgilimi aramaktan vazgeçmeyin ne olur. Vazgeçmeyin ne olur, azaltmayın çalışmaları yalvarıyorum. Yetkililere yalvarıyorum. Yaşıyor o, bırakmayın ne olur. Benim kocam aşkım yaşıyor biliyorum. Herkese teşekkür etmek için dönecek. Ne olur ümidinizi kesmeyin, ne olur bırakmayın onu orada ne olur.”

 

Etiketler :