Kayıp 53 kişiyi Almanya'ya 'çevre eğitimi' için yemek şirketi çağırmış

Kayıp 53 kişiyi Almanya'ya 'çevre eğitimi' için yemek şirketi çağırmış
Malatya Yeşilyurt Belediyesi'nde çalışan 57 kişiyi çevre projesi kapsamında Almanya'nın Hannover kentine çağıran Mega Kilit GmbH adlı şirketin, yemek ve oyun makineleri işi yaptığı ortaya çıktı.

Malatya Yeşilyurt Belediyesi'nin 2020'nin eylül ayında Almanya'nın Hannover kentine ''Çevreye Duyarlı Bireyler Yetiştirmek'' projesi kapsamında götürdüğü 57 kişiden 53'ü Türkiye'ye dönmedi. Yaşananların ardından İçişleri Bakanlığı soruşturma başlatılırken, belediye sessizliğini koruyor. 

Yeşilyurt Belediyesi, Malatya Kişisel Gelişim Dünyası Derneği üyesi 57 kişinin gri pasaport (hizmet pasaportu) alarak, vizesiz şekilde seyahat etmesini sağladı. 53 üyesi Almanya'dan dönmeyen derneğin başkanı Sait Aytekin, Yeşilyurt Belediyesi'nin başkan yardımcılarının kendisinden yardım istediğini belirtirken, ''Bir hayırsever tüm masrafları karşılayacak'' dediğini söyledi. Belediye meclis tutanaklarında ise proje gerçekleştiren şirketin adı Mega Kilit GmbH olarak gösterildi.

Şirketin 2016'dan 2019'a kadar  bulunduğu adreste ise Hürriyetçi Türk-Alman Dostluk Derneği'nin tabelası bulunuyor. Aynı adla sosyal medya hesaplarında, adresteki yerin gıda hizmeti veren bir yer olduğu gözüküyor. Mega Kilit GmbH'nin sicil kaydı ise geziye konu olan ''Çevreye Duyarlı Bireyler Yetiştirmek'' üzerine değil. Şirket, yemek hizmetleri ve oyun makineleri üzerine işler yapıyor. 

2019daki-adres.jpg

Halktv.com.tr'nin ulaştığı Hür-Türk Dostluk Derneği'nin Alanya Şubesi Başkanı Fahri Yiğit, derneklerinin 15 yıl önce kapandığını belirtirken, ''Derneğimiz uzun süredir kapalı, Türkiye'de olan bizler de evrak teslimi ve ödemeler için bekliyoruz. Daha önce derneğimizin adını ve logosunu kullanarak Hannover'daki adresimizde bir işletme olduğunu duymuştuk ama bizimle alakası yok'' diye konuştu. Şirket, 2016'dan sonra üç kere adres değiştirirken, herhangi bir yerde bilgi ve belge paylaşımı bulunmuyor. 

 

Etiketler :