Kastamonu'da batan Maviş teknesi sudan çıkarıldı, kaptan hala kayıp

Kastamonu'da batan Maviş teknesi sudan çıkarıldı, kaptan hala kayıp
Kastamonu Cide'de batan ve 3 kişinin hayatını kaybettiği "Maviş" teknesinin kaptanını arama çalışmaları sürerken tekne sudan çıkartıldı.

Kastamonu'nun Cide ilçesinde 11 Ağustos'ta Gideros Koyu'nun 2 mil açığında batan "Maviş" isimli teknenin kaptanı Öztürk Kürelioğlu'nu arama çalışmaları sürerken, "Maviş" isimli tekne jandarma ekipleri tarafından sudan çıkartıldı.

Jandarma Komando Özel Asayiş Komutanlığı (JAK), Sahil Güvenlik Komutanlığı, Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE), İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD), jandarma, Samsun ve Sinop Emniyet Müdürlüklerinden dalgıç polisler ile Bartın Emniyet Müdürlüğünden polis kontrol botu ve gemi personeli, geniş çaplı bir arama-kurtarma operasyonu yürütüyor.

Arama çalışmaları sırasında helikopter, dron, sualtı görüntüleme cihazları ve kurtarma cihazları (ROV) gibi gelişmiş teknolojiler kullanılıyor. Ancak şu ana kadar kaptan Öztürk Kürelioğlu'na dair bir bulguya rastlanmadı.

"MAVİŞ" TEKNESİ KURTARILDI

16 Ağustos'ta yapılan sualtı aramalarında, ekipler batık tekneyi tespit etti. JAK ekipleri, kaldırma yastığı kullanarak tekneyi denizin yüzeyine çıkardı ve daha sonra tekneyi Gideros Koyu'na kadar karaya çekti.

NE OLMUŞTU?

Gideros Koyu'nda 11 Ağustos'ta gezintiye çıkan 6 kişinin bulunduğu 5 metrelik fiber tekne, bilinmeyen bir nedenle battı.

Denizden gelen yardım çığlıklarını duyan yakındaki balıkçılar, hızla olay yerine giderek teknedeki 3 kişiyi kurtarmayı başardı. Ancak 3 kişi denizde kayboldu ve arama kurtarma çalışmaları başlatıldı.

16 Ağustos'ta ekipler, kaybolanlardan Esmanur Gülcan ve Hülya Mütevelli'nin cesetlerini Gideros Koyu açıklarında buldu. Öztürk Kürelioğlu için arama çalışmaları, kaptanın bulunması umuduyla aralıksız devam ediyor.

kastamonuda-tekne-batti-3-kayip-var-hala-bulunamadilar-6.webp

Kaynak:AA

Etiketler :