Kars Kafkas Üniversitesi öğrencilerine 'yurt yolu' eziyeti

Kars Kafkas Üniversitesi öğrencilerine 'yurt yolu' eziyeti
Kars Kafkas Üniversitesi yerleşkesi ile karşısında bulunan öğrenci yurdu arasından tren yolu geçiyor. En yakın üst geçit ise yurda 3 km uzaklıkta bulunuyor. Öğrenciler her gün ışıklandırma bulunmayan, çamur ve molozlarla dolu araziden okula gitmek zorunda kalıyor.

Kars Kafkas Üniversitesi yerleşkesi karşısında 2 bin 250 kişilik yurtlar bulunuyor. Buna rağmen, öğrenciler okullarına ulaşmakta problem yaşıyor. Üniversite yerleşkesiyle karşısında bulunan öğrenci yurdu arasından tren yolu geçmekte.

Geçen tren yolunda ise 3 kilometrelik alan içerisinde herhangi bir üst veya alt geçit bulunmamakta. En yakın üst geçit ise öğrencilerin yurtlarına 3 kilometre uzaklıkta bulunuyor. Ayrıca üst geçit ile öğrenci yurdu arasında da yol bulunmuyor.

Üniversiteli gençler her gün okullarına çamur, toprak ve moloz dolu; bozuk, keçi yolunu andıran bir 'yol'dan gidip geliyor. Söz konusu 'yol'da ışıklandırma da bulunmadığı için öğrenciler akşamları ders çıkışı yurtlarına telefon ışığında tedirgin şekilde dönüyor.

Yetkililerin ise henüz öğrencilerin mağduriyetini gidermek için bir adım atmadığı öğrenildi.