Karnavalda 400 ton et tüketilmesi hedefleniyor

Adana’da bu yıl 13’üncüsü düzenlenecek Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı için hazırlıklar tamamlandı. 4-13 Nisan tarihleri arasında yapılacak etkinlik, bu yıl “Dünya Çocukları” temasıyla gerçekleşecek.
Karnaval boyunca kente gelen yerli ve yabancı ziyaretçiler, eğlenceli kortej yürüyüşleri, konserler, kültür-sanat etkinlikleri ve stantlarda yerel ürünlerle buluşacak. Geçen yıl 1,5 milyonu aşan katılımcı sayısının bu yıl artması bekleniyor.
400 TON ET HEDEFİ KOYDULAR
Adana Kasaplar Odası Başkanı Saruhan Yağmur, etkinlikte yoğun bir tüketim beklendiğini belirterek, tüm hazırlıkların tamamlandığını açıkladı:
“Karnaval boyunca Adana Valiliğimizin direktifleri doğrultusunda, odamıza bağlı ekipler sahada olacak. Tarım il ve ilçe müdürlükleri de kasaplar, marketler ve restoranlarda denetimlerini üst seviyede yapıyor”
Yağmur, geçen yıl 320 ton olan et tüketiminin bu yıl 400 tona ulaşmasını hedeflediklerini söyledi.
Adana’ya özgü lezzetlerin güvenle tüketileceğini vurgulayan Yağmur, “Adanalı vatandaşlarımız ve yurt dışından gelen misafirlerimiz, gönül rahatlığıyla etlerini tüketebilir, kebaplarını, şalgamlarını ve şırdanlarını keyifle yiyebilirler” dedi.
TÜRES Adana Şube Başkanı Biral Serttaş da kentte büyük bir hareketlilik yaşandığını ifade etti. “Bu yıl Adana’nın UNESCO Gastronomi Kenti olacağından dolayı katılımın daha da yüksek olacağını düşünüyoruz” diyen Serttaş, konaklama talebinin sadece Adana’da değil, çevre illerde de arttığını belirtti.
44 yıllık kebap ustası Hasan Alağaş ise şöyle konuştu:
“Her gün üstüne kattığımız dünyaca ünlü lezzetimiz Adana kebabımızı tatmak üzere karnavala herkesi bekliyoruz”