Kargo Çalışanından Büyük Vurgun! 1.3 Milyon Dolar Değerinde Apple Ürünlerini Çalmakla Suçlanıyor

Kargo Çalışanından Büyük Vurgun! 1.3 Milyon Dolar Değerinde Apple Ürünlerini Çalmakla Suçlanıyor
Yurt dışında iPhone hırsızlıkları ve Apple Store soygunları sık sık gündeme geliyor. Bu sefer, eski bir UPS çalışanı, 1.3 milyon dolar değerindeki Apple ürünlerini çalıp satmakla suçlanıyor.Yurt dışında iPhone hırsızlıkları ve Apple Store soygunları sık sık gündeme geliyor. Bu sefer, eski bir UPS çalışanı, 1.3 milyon dolar değerindeki Apple ürünlerini çalıp satmakla suçlanıyor.

Kanada'da, bir UPS çalışanı, değeri 1.3 milyon dolardan fazla olan Apple ürünleri ve mücevherleri çalmakla suçlanıyor. 2013 yılından bu yana çalıştığı depodan yaklaşık 866 adet Apple cihazı çaldığı belirtilen kişi, suçunu kabul ederek parayı harcadığı yeri de söyledi. Tek bir vardiyada 120'den fazla iPhone çaldığı ortaya çıktı.

kargo.jpg

UPS, depodaki hareketliliği güvenlik kameralarıyla tespit ederek 22 Ocak'ta şahsın işine son verdi ve aynı gün tutuklandı. Şahıs, UPS'den Apple ürünleriyle birlikte mücevher çaldığını itiraf etti. Parayı 680.000 dolar değerinde bir ev satın almak ve 2021'de aldığı 60.000 dolarlık Audi marka aracının borcunu ödemek için kullandığını söyledi. Şahsın Eylül 2023 ile Ocak 2024 arasında banka hesaplarına 232 bin doların üzerinde para yatırdığı da tespit edildi.

​​​​​​​​​​​​​​src-340x1912xeski-kargo-calisanindan-milyon-dolarlik-hirsizlik.jpg​​​​​​​

Şahsın evinde ve aracında 9 bin dolar nakit para, bir MacBook ve değeri 9 bin doların üzerinde mücevher bulunuyor. 5.000 doların üzerinde hırsızlık, 5.000 doların altında hırsızlık ve 5.000 doların üzerinde suç geliri elde etme suçlarından yargılanıyor. Savcılar, mahkemeden kişinin evine, parasına, banka hesaplarına ve aracına el konulması için onay bekliyor.

apple1.webp​​​​​​​