Karayalçın ve Çetin "İnce Krizi" için devreye giriyor

Karayalçın ve Çetin "İnce Krizi" için devreye giriyor
CHP eski Genel Başkanları Murat Karayalçın ve Hikmet Çetin'in, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile Muharrem İnce'nin parti kurma iddialarına ilişkin görüşeceği öğrenildi.

CHP'li Muharrem İnce'nin parti kurma iddiaları sürerken CHP eski Genel Başkanları devreye girdi.

Gazeteci İsmail Saymaz sosyal medya hesabından yaptığı açıklama ile CHP eski Genel Başkanlar Murat Karayalçın ve Hikmet Çetin'in CHP lideri Kılıçdaroğlu ile "İnce Krizi"ni görüşeceğini ifade etti.

Gazeteci İsmail Saymaz'ın Hikmet Çetin ile yaptığı görüşmeyi şöyle aktardı:

Murat Karayalçın ve Hikmet Çetin, yarın saat 14’te CHP lideri Kılıçdaroğlu’nu ziyaret edecek. Ziyarette, “İnce Krizi” de görüşülecek.
Çetin, bana şunları söyledi:

“Hangi gerekçe olursa olsun, kimseye ayrı parti kurma hakkı vermez. CHP hepimizin evidir. İnce’nin de evidir.”

Hikmet Çetin, şöyle devam etti:

“Üzerimizde müthiş bir baskı var. Tabanımız ‘Neden devreye girmiyor, engel olmuyorsunuz?’ diye bizi arıyor. Yarın genel başkana ‘Bu işi halletmelisiniz’ diyeceğiz. Bu işin çözümü için üzerimize düşen bir sorumluluk varsa görev alırız.”

ismail.jpg

Öte yandan eski genel başkanlardan Deniz Baykal, Yeniçağ gazetesi yazarı Orhan Uğuroğlu'na konuşmuş ve İnce'nin parti kurma iddialarına ilişkin şu ifadeleri kullanmıştı:

"Muhalefetin en güvenilir en toparlayıcı partisi CHP'dir. CHP'nin içinden bir kişinin dahi ayrılmasını maç seyreder gibi yapamam. İnce'nin ayrılmasına da parti kurmasına da göz yumamayız. Genel Başkan, Genel Merkez yönetimi, milletvekillerimiz, örgütümüz ve seçmenimiz de seyirci olmamalı.”  Kaynak: Baykal: Tuzağa düşmeyelim, ayrışmayalım"


 

Etiketler :