Karayalçın: Muharrem İnce'nin geleceğe bakması gerekiyor

Karayalçın: Muharrem İnce'nin geleceğe bakması gerekiyor
SHP eski Genel Başkanı Murat Karayalçın, Muharrem İnce ile yaptıkları görüşmeyi anlattı.

CHP eski Genel Başkanı Hikmet Çetin ve SHP eski Genel Başkanı Murat Karayalçın, CHP’li Muharrem İnce ile görüştü. İnce ile görüşen Murat Karayalçın, Şule Aydın'ın sunduğu Haber Masası'na konuk oldu. Karayalçın, “AKP ile mücadele etmesi gereken bir zaman dilimindeyiz.” dedi. 

Parti bütünlüğünün zora sokulmaması gerektiğinin altını çizen Karayalçın, ''CHP'nin, CHP’lilerin birlik ve beraberlik zamanı. CHP'lilerin kenetlenerek AKP ile mücadele etmesi gereken bir dönemdeyiz. Birlik beraberlik içinde sorunlara yaklaşmamız gerekiyor. Geçmişe yönelik tartışmanın yararı yok.  Geleceğe bakmak zorundayız. Sayın Muharrem İnce'nin de geleceğe bakması gerekiyor.'' diye kaydetti.

“100 yıllık bir partiyiz”

Muharrem İnce'nin Türkiye'yi dolaşarak başlatacağını duyurduğu kampanyanın parti için de yararlı olabileceğini belirten Karayalçın, ‘’1 milyon 200 bin üyesi olan yaklaşık 100 yıllık bir partiyiz. Bu parti içerisinde çok sayıda arkadaşımıza haksızlık yapılmış olabilir. Biz büyük, köklü bir parti olarak bunu kendi içimizde çözmeliyiz. CHP’nin sorunları dışarı taşılmamalıdır.” diye konuştu. 

''CHP, kendi içinde çözülsün ve ittifaklar parçalansın istiyorlar''

Türkiye'de sosyal demokrat hareketin önemli figürlerinden olan Karayalçın, ittifakları önemsediğini ifade ederek, 90'lı yıllardaki CHP,DSP ve SHP bölünmüşlüğünü anımsatarak, ''O dönem rakiplerimiz kazanmadı, biz bölündüğümüz için kaybettik.'' dedi. İttifakları en geniş şekliyle desteklediğini söyleyen Karayalçın, ''CHP, kendi içinde çözülsün ve ittifaklar parçalansın istiyorlar.'' ifadelerinde bulunarak, ''Geçen seçim döneminde Saadet Partisi, 'Biz dirsek temasındayız.' diyordu. ÖDP ittifakta değildi ama sayın Alper Taş Beyoğlu adayımızdı. HDP ittifaka dahil değildi ama büyükşehirleri HDP seçmeni sayesinde kazanabildik. En azından büyük partilerin ittifaka dahil olması gerektiğini, aksi halde tek başına da seçimlere girebileceğimizi düşünüyorum.'' dedi.