Karar yazarı Ali Bayramoğlu: Erdoğan beni hayal kırıklığını uğrattı

Karar yazarı Ali Bayramoğlu: Erdoğan beni hayal kırıklığını uğrattı
Karar Tv'de gazeteci Elif Çakır ve Yıldıray Oğur'un sunduğu Bi'Karar Ver'e konuk olan Karar yazarı Ali Bayramoğlu, "Erdoğan beni hayal kırıklığına uğrattı" ifadesini kullandı.

AKP ve Erdoğan ile ilgili hayal kırıklığı yaşadığını dile getiren Ali Bayramoğlu, muhafazakarlar açısından hayal kırıklığı yaşamadığını fakat AKP kadroları açısından hayal kırıklığı yaşadığını söylerken, ''Erdoğan'ın içinde demokrasi çiçeklerinin olmadığını bilirdim ama bu kadarını kestirmek çok kolay değildi. O büyük bir hayal kırıklığı ona şüphe yok" diye konuştu.

Emekli amirallerin yayınladığı metin sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sert çıkış yapmadığını söyleyen Bayramoğlu, "Erdoğan'ın konuşmasında bir devlet aklı var. 'Ordu'daki gerilimi siyasete taşımayalım telkini yapılmış' olabilir. Erdoğan da bunu dikkate aldı diye düşünüyorum" dedi. 

Emekli amirallerin yazdığı metni Savunma Bakanı Hulusi Akar'ın ve MİT'in bildiğini düşündüğünü belirten Bayramoğlu, ''Bildiri, Ordu içindeki bir rahatsızlığı temsil ediyor. İktidar, ıspanaktan yağ çıkarır gibi darbe söylemlerini kullandı'' diye konuştu.

Bayramoğlu ayrıca metnin ciddi bir yaptırımla karşılacağını belirtirken, ''Bu bildiri böyle kalmayacak. Asker-sivil ilişkisi pimi çekilmiş bomba gibi ortada durmakta" dedi.

Ali Bayramoğlu, uzun bir süre Erdoğan'a verdiği destekle ve  yakınlığıyla biliniyor. 

Etiketler :