Karamollaoğlu'ndan yeni parti kuracaklara teklif

Karamollaoğlu'ndan yeni parti kuracaklara teklif
Saadet Partisi Genel Başkanı Karamollaoğlu, 'Böyle bir girişimin başarılı olacağı kanaatinde değilim. Aynı idealleri paylaşıyorsak bize gelsinler' dedi.

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Artı TV canlı yayınında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Karamollaoğlu, Artı Tv Ankara Temsilcisi Sibel Hürtaş’ın moderatörlüğünde Gazete Duvar Ankara Temsilcisi Özlem Akarsu Çelik, Politik Yol Genel Yayın Yönetmeni Ali Haydar Fırat ve Artık Gerçek yazarı Murat Aksoy’un sorularını yanıtladı.

Abdullah Gül, Ahmet Davutoğlu ve Ali Babacan'ın yeni parti kuracağı iddialarına ilişkin görüşü sorulan Karamollaoğlu, "Bu konuyla ilgili duyum dışında, söylenenlerin dışında hiçbir bilgim yok. Ne sayın Abdullah Gül’le, ne Davutoğlu ile hiçbir istişaremiz olmadı. Gül’le, Davutoğlu ile de görüşürüm, Sayın Babacan ile bir iki defa görüştüm. Babacan aynı zamanda ekonomist, ama bir siyasi oluşum gündeme hiç gelmedi. Duyuyorum, ben Türkiye siyasetinin böyle bir girişime ihtiyaç duyduğu kanaatinde değilim. Ama toplum için kendilerinin belki bir ümit olabileceğini düşünürler. Buna diyeceğimiz yok. Ama ben şunu söyledim, biz Saadet Partisi’yiz, milli görüşçüyüz. Bizim fikirlerimizi paylaşan, bizimle birlikte siyaset yapmak isteyenlere kapımız açık, ama yok başka bir şey yapacağız diyorlarsa söyleyecek bir şey yok. Ak Parti dağılmaya başlarsa bu oylar nereye gider, bunları toparlamak için bir girişim olabilir. Ama Ak Parti yüzde 20 civarında milli görüşten tabanı vardı, geriye kalan farklı görüşlerden. Belki bunların bir kısmının güvenini kazanabiliriz diye düşünebilirler. Ama parti kurmak kolay değil. Biz zorluk çekiyoruz, mali yönden zorluk çekiyoruz mesela. Böyle bir girişimin başarılı olacağı kanaatinde değilim." dedi.

Etiketler :