Karadeniz'in bu kentleri uyarıldı!

Karadeniz'in bu kentleri uyarıldı!
Karadeniz ve Ege'de şiddetli yağış bekleniyor. Hava sıcaklıkları ise mevsim normallerini aşıyor. Meteoroloji'den dikkat çeken uyarılar geldi!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, bazı bölgeler için kuvvetli yağış uyarısında bulundu. Karabük, Kastamonu ve Sinop çevresinde yerel kuvvetli yağışlar bekleniyor. Bu bölgelerde ani sel, su baskını ve yıldırım gibi olumsuzluklar oluşabilir.

BATI VE ORTA KARADENİZ'DE SAĞANAK BEKLENİYOR

Batı Karadeniz, Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları ile Kıyı Ege'de sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış etkili olacak. Tekirdağ, Çanakkale, Sakarya, Manisa, Balıkesir'in kuzeyi ve Antalya'nın iç kesimlerinde de yerel sağanak yağışlar görülecek.

HAVA SICAKLIKLARI MEVSİM NORMALLERİNİN ÜZERİNDE

Hava sıcaklıkları, kuzey, iç ve doğu kesimlerde mevsim normallerinin 2-4 derece üzerinde seyredecek. Ankara'da hava sıcaklığı en yüksek 29, en düşük 17 derece olacak. İstanbul'da en yüksek sıcaklık 29, en düşük 22 derece. İzmir'de ise en yüksek 31, en düşük 21 derece sıcaklık bekleniyor.

VATANDAŞLARA DİKKAT UYARISI

Meteoroloji, kuvvetli yağışlar nedeniyle vatandaşları ani sel, su baskını ve yıldırım tehlikesine karşı uyardı. Buna ek olarak, yağış anında kuvvetli rüzgar ve yerel dolu yağışı riski de bulunuyor.

Kaynak:ANKA Haber Ajansı

Etiketler :