Kara çarşaflı töre cinayeti! Önce kurşun yağmuru sonra şehadet

Kara çarşaflı töre cinayeti! Önce kurşun yağmuru sonra şehadet
Adana'da eski eşinin sevgilisini kara çarşaf giyip öldüren Abidin Uçar'ın cinayeti 'töre kararı' ile işlediği ortaya çıktı. Uçar'ın cinayeti işlediği sırada kurşunların isabet ettiği eşi de, "Benim öldüğümü düşünerek başımda kelime-i şehadet getirdi" dedi.

Adana'nın Seyhan ilçesi Yenibey Mahallesi'nde 9 Haziran 2022'de meydana gelen olayda, kara çarşaflı bir kadın ve şapkalı bir erkek, Yusuf Gença'nın evine giderek kapıyı çaldı.

Kapıyı açan Gença ve birlikte yaşadığı Hilal Şahin'e peş peşe ateş ettiler. Saldırganlar olay yerinden kaçarken, Yusuf Gença hayatını kaybetti, Hilal Şahin ise ağır yaralı olarak hastaneye kaldırıldı.

TÖRE KARARI

Olayla ilgili soruşturmayı yürüten Cinayet Büro Amirliği, Hilal Şahin'in eski eşi Abidin Uçar ve 17 yaşındaki A.D.'nin saldırıyı gerçekleştirdiğini, Hilal Şahin'in ailesinin ise bu saldırıyı planladığını tespit etti.

Soruşturma kapsamında Abidin Uçar, Hilal Şahin'in babası Hacı Şahin, kardeşi Şahan Şahin, amcası Musa Şahin, kuzenleri ve A.D. gözaltına alındı.

Mahkeme sürecinde Abidin Uçar, 10 yıllık eşi Hilal Şahin'in çocukluk arkadaşı Yusuf Gença ile kaçtığını, daha sonra Gença'nın kızına cinsel istismarda bulunduğunu iddia etti.

"AYAKLARINA SIKACAKSIN"

Uçar, kayınpederi Hacı Şahin'in kendisine "Ayaklarına sıkacaksın" dediğini ve saldırıyı bu şekilde gerçekleştirdiğini savundu. Diğer sanıklar suçlamaları kabul etmezken, A.D. cinayetten haberi olmadığını öne sürdü.

UYUŞTURUCU KULLANIP CİNAYET İŞLEMEYE GİTMİŞ

Abidin Uçar, savunmasında şunları söyledi:

"O sırada uyuşturucu kullandım. Hacı Şahin kardeşi Musa’ya ‘Bizi parka götür’ dedi. Arabada ben, A.D., Hacı Şahin, Musa Şahin vardı. Sigara almak için aracı durdurdum. Çarşaf aldım. Hacı Şahin de silahı verdi. Sonra Yusuf’un adresine gittik. A.D. kapıyı çaldı. Yusuf’u gördüğümde rastgele ateş ettim. İçeri girdim Hilal yerde ağlıyordu. Yanına gittim ona da rastgele ateş ettim. Sonra evden ayrıldık. Sokakta üzerimi değiştirdim.”

Hilal Şahin ise eski eşi Abidin Uçar tarafından uyuşturucuya alıştırıldığını ve Yusuf Gença ile kaçtığını belirtti. Saldırı günü kapının çalındığını, kara çarşaflı peçeli bir kadın ve şapkalı bir erkeğin içeri girerek ateş açtığını anlattı. Hilal Şahin, yalnızca eski eşi Abidin Uçar'dan şikayetçi olduğunu, ailesinden şikayetçi olmadığını ifade etti.

"BAŞIMDA KELİME-İ ŞEHADET GETİRDİ"

Şahin, "Benim öldüğümü düşünerek başımda kelime-i şehadet getirdi. Sesinden hatırladığım kadarıyla bu şahıs eski eşim Abidin’dir" dedi.

"TÖRE SAİKİ İLE ÖLDÜRME"

Duruşmada, tutuklu sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar verildi ve eksiklerin tamamlanması için duruşma ertelendi. Sanıklar, 'tasarlayarak ve töre saiki ile öldürme' ve 'öldürmeye teşebbüs' suçlarından yargılanıyor.