Bu il ve ilçelerde denize girmek yasaklandı

Bu il ve ilçelerde denize girmek yasaklandı
Türkiye genelinde görülen olumsuz hava koşulları nedeniyle birçok yerde denize girmek yasaklandı. Yasaklanan yerler arasında, Sarıyer, Şile, Karasu, Kandıra, Akçakoca bulunuyor.

Doğu Karadeniz'de bugün meydana gelen sel nedeniyle dereler taştı, yollar kapandı, birçok bina ise tahliye edildi. Karadeniz sellerle boğuşurken, Meteoroloji'nin yaptığı uyarılarla birlikte Türkiye'nin birçok bölgesinde de olumsuz hava koşulları nedeniyle denize girmek yasaklandı. İşte denize girmek yasak olan il ve ilçeler;

Kocaeli

Kocaeli’nin Karadeniz’e kıyısı olan Kandıra ilçesinde dün başlayan ve etkisini sürdüren olumsuz hava koşulları sebebiyle olası boğulma vakalarının yaşanmaması adına tüm ilçe genelinde denize girmek yasaklandı.

Sarıyer

Öte yandan İstanbul'da Sarıyer ve olumsuz hava koşulları nedeniyle denize girmek yasaklandı.

Kandıra

İstanbul’un yanı başında yer alması sebebiyle Marmara Bölgesi’ndeki tatilcilerin yoğun olarak tercih ettiği Kandıra sahillerinde denize girmek yasaklandı.

Dün başlayan ve çok sayıda boğulma vakasının yaşanmasına sebep olan olumsuz hava koşulları sebebiyle Kandıra Kaymakamlığı tarafından bazı bölgelerde denize girmek yasaklanmıştı. Olumsuz hava koşullarının devam ettiği Kandıra sahillerinde olası boğulma vakalarının yaşanmasını engellemek amacıyla denize girme yasağı kaymakamlık tarafından bir gün daha uzatıldı. Kararın ardından ilçe genelinde tüm sahillerde denize girilmesi yasaklandı.

Şile

İstanbul, Şile Ayazma Plajı'nda sabah saatlerinde denize giren 3 kişi yoğun rüzgarlı havada ve dalgalı denizde gözden kaybolmuştu bölgeye sevk edilen ekipler kaybolan 3 kişiden 1'inin cesedine ulaşıldı. 

Akçakoca

Düzce’nin Karadeniz'e kıyısı olan Akçakoca ilçesinde aşırı dalga nedeniyle denize girmek yasaklandı. Cankurtaranlar sahil boyunca gezip anonslar yaparak halkı denize girmemeleri konusunda uyardı. Denizdeki vatandaşlar cankurtaran, polis ve zabıtaların uyarıları üzerine sudan çıktı. Can güvenliği nedeniyle alınan karar üzerine tatilciler, sahilde güneşlenerek zaman geçirdi.

DHA

 

Etiketler :