Kadınlar İstanbul Sözleşmesi için sokaklarda

Kadınlar İstanbul Sözleşmesi için sokaklarda
Türkiye'nin dört bir yanında kadınlar İstanbul Sözleşmesi’ne sahip çıkmak için alanlara çıktı. İzmir’de kadınlara müdahale oldu. 

İzmir Alsancak'ta bir araya gelen kadınlara polis müdahale etti. Müdahale sırasında en az 16 kadın gözaltına alındı. Gözaltına alınan kadınlardan isimleri şöyle: Gözde Ece Yüksek, Evrim Çakır, Ebru Akeloglu, Didar Gül, Zehra Hekimoğlu, Eylem Tunalı, Gizem Coşkun, Deniz Cesurer, Melda Barutcu, Cansu Ekmen, Nihal Yılmazarslan, Nilgün Yılmazarslan, Tuğba Aratıcı, Alican Kelek, Melodi Zengin, Pınar Usta.

 

858443f6-f8ec-4ef3-bea1-3be365d0fdcd.jpeg

16 kadının gözaltına alınmasından sonra İzmir'de oturma eylemi başlatıldı.

79f7aa5f-1c41-48d9-b8c6-1436e3783759.jpeg

95a17f6c-d234-4eac-90ae-0235a9bbecc7.jpeg

Türkiye’nin dört bir yanında eş zamanlı olarak sokaklara çıkan kadınlar “Haklarımızdan ve hayatlarımızdan vazgeçmiyoruz”, “İstanbul Sözleşmesi’ni uygula” sloganlarıyla Istanbul Sözleşmesi’ne yönelik saldırılara cevap verdi. “Devlet kadınlardan korksun”, “Kadın dayanışması yaşatır”, “Kadın cinayetlerine acil önlem”, “6284 ve İstanbul Sözleşmesi yaşatır”, “Koruma aklama failleri yargıla”, “Dünyayı yerinden oynatacağız”, “Aile değiliz kadınız, isyandayız” sloganları eşliğinde, Türkiye’nin İstanbul Sözleşmesi’nden çekilmesine karşı olan kadınlar, erkekler tarafından öldürülen kadınların isimlerini hep bir ağızdan hayırdı ve “Burada” dedi. Kadıköy'de yapılan açıklamada "Bugün AKP MYK'sı toplanacaktı. İstanbul Sözleşmesi ile ilgili karar verecekti. Evet utanmadan bu ülkenin tüm kadınlarını ilgilendiren bir kararı bir partinin MYK'sında vereceklerdi. Bu toplantı 13 Ağustos'a ertelendi. Kadınların mücadelesiyle ertelendi. Sesimizi yükseltmeye devam ediyoruz" denildi.

İstanbul'da Kadıköy ve Beşiktaş iskelelerinde toplanan kadın örgütleri, "İstanbul Sözleşmesini Uygula" sloganıyla gösteri düzenliyor.

Türkiye Komünist Partisi (TKP) de “Omuz Ver Kadınlar Yaşasın”, “Kadınlar Bu Düzene Sığmaz”, “Omuz Ver Kadına Yönelik Şiddet Son Bulsun”, “Kadınlar Değil Failleri Yargılayın”, “Şiddeti Teşvik Edenler Cinayetlerin Suç Ortağıdır” pankartları açarak “Emekçiyiz, haklıyız yobazlara karşıyız”, “Kadın düşmanı yobaz AKP” sloganlarını attı. Yapılan basın açıklamasında “Kadın düşmanlığı Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından organize suç haline getirilirken AKP neredeydi?” ifadelerine yer verildi.3961e058-0fbd-4445-b089-629e9f4b5bf8.jpeg

Etiketler :