Kadınlar birlikte yürüyor: Kadın yürüyüşüne polis müdahalesi

Tünel Meydan'da toplanan kadınlar, kadına şiddeti protesto etmek için yürüyecek.

25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü nedeniyle kadınlar pek çok kentteki eylem ve etkinlikler gibi yarın Beyoğlu Tünel Meydanı’nda da eylem yapacaklarını duyurmuştu.

İstanbul'da kadınlar 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü kapsamında birlikte yürümek için Tünel Meydanı'nda toplanıyor.

Kadınlar, "Bir kişi daha eksilmeye tahammülümüz yok" pankartının arkasında toplanırken "Hayatımızı Savunuyoruz", "Erkek şiddetine son" dövizleriyle birlikte katledilen kadınların isimlerini taşıdılar.

Eylemde sık sık "Tesadüf değil erkek şiddeti", "Kadın cinayetleri politiktir", "Yaşasın kadın dayanışması", "Kadınlar birlikte, birlikte güçlü", "Susmuyoruz, korkmuyoruz, itaat etmiyoruz" sloganları atıldı.

Yürüyüş için polis ekiplerinin TOMA'larla hazırlık yaptığı görülürken, İstiklal Caddesi'ne bağlanan sokakların bazılarının kapatıldığı bildirildi.

Polis yürüyüşe müdahale etti

Halkcomtr'den Ali Isıyel'in aktırdığına göre; Polis, kadınlara tozgaz ile müdahale etti. Polisin Taksim Tünel Meydan'da müdahalede bulunduğu eylemciler, çekilme kararı aldı. Platform, 'eylem sonlandı, dağılın' çağrısı yaptı.

Kadınlar geçen yıl engellenmeye çalışılmıştı

Geçen yıl yapılan 25 Kasım eyleminde İstiklal Caddesi’nde yürüyüş yapılması engellenmişti. Kadınların geri adım atmaması üzerine polis zor kullanarak kalabalığı dağıtmaya çalışmıştı. Kadınlar hazırladıkları 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü ile ilgili bildiriyi okumuştu.

Video: Emre Orman