Kabine toplantısı başladı

Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında Beştepe’de kritik kabine toplantısı başladı. Gazeteci Deniz Zeyrek'in iddiasına göre kabineden 'tam kapanma' çıkacak.

Beştepe'de Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığındaki kritik Kabine Toplantısı 15.46'da başladı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın sunum yapması planlanan toplantıda, tedbirlerin vaka sayılarına yansıması, yeni tedbirlere ihtiyaç duyulup duyulmadığı, mevcut tedbirlerin ne zamana kadar devam edeceği gibi konuların gündeme gelmesi bekleniyor.

3 Bakan ilk kez katıldı 

Ticaret Bakanı Mehmet Muş, Aile Bakanı Derya Yanık ve Çalışma Bakanı Vedat Bilgin’in ilk kez katılacağı kabine toplantısında, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, koronavirüsle mücadelede aşılama sürecinde gelinen son durumu, kısmi kapanmanın yansımaları ve Bilim Kurulu’nun tavsiyelerini kabine üyelerine aktaracak. 

Deniz Zeyrek: Tam kapanma yaşanacak

Öte yandan gazeteci Deniz Zeyrek, Sözcü gazetesinde yayınlanan yazısında, tam kapanmaya dikkat çekti. 

Kabine toplantısından tam kapanma kararının çıkacağını yazan Zeyrek, "Bakanlıkların ve Bilim Kurulu'nun yaptığı hazırlığa göre, 2020 Nisan ayında alınan önlemlerin benzerleri uygulanacak. Bir anlamda tam kapanma yaşanacak. Temel tedarikçiler dışında her yer kapanacak" bilgisini verdi. 

"17 Mayıs'a dek sürecek"

Zeyrek kabine toplantısı sonrası alınacak tam kapanma kararıyla ilgili yazısını şöyle devam ettirdi: 

"Cumhurbaşkanı Erdoğan, kabine toplantısı sonrasında tam kapanma önlemlerinin 17 Mayıs'a dek süreceğini ilan edecek. Bu tarih 19 Mayıs ile birleştirilebilir ve 20 Mayıs'a dek tam kapanma yaşayabiliriz.

"Konuştuğum bir yetkili, şart olduğunu söyledi"

Tam kapanma kabine toplantısı sonrasındaki (gelecek hafta) çarşamba ya da en geç cuma günü başlayabilir. Her halükarda en az 17, en çok 21 gün kapanma olabilir. Eğer bu sürede de vaka sayısı düşürülemezse, süre yedi gün daha uzatılabilir.

Konuştuğum bir yetkili, Türkiye'nin tam kapanma önlemini almasının şart olduğunu söyledi. Her şeyden önemlisi, ölümlerin ve hastanelerdeki yoğunluğun azaltılması."

 

Etiketler :