Japon Deprem Uzmanı "En Büyük Depremler Burada" Olacak Diyerek Şehir Şehir Saydı

Japon Deprem Uzmanı "En Büyük Depremler Burada" Olacak Diyerek Şehir Şehir Saydı
Japon deprem uzmanı Yoshinori Moriwaki, Türkiye'yi bekleyen büyük depremlere dair konuştu. Moriwaki, "En büyük depremler burada olacak" diyerek tek tek şehirleri sıraladı.

Japon inşaat mühendisi Yoshinori Moriwaki, Kahramanmaraş merkezli Şubat depremlerinin ardından Türkiye'nin karşı karşıya olduğu büyük tehlikeye dikkat çekti. Doğu Anadolu'nun Akdeniz'e doğru uzanan fay hattında büyük bir enerji birikimi olduğunu belirterek, bu durumun potansiyel büyük bir depreme yol açabileceği uyarısında bulundu.

TGRT Haber'e verdiği röportajda Moriwaki, Doğu Anadolu'nun batı koluyla Kıbrıs'tan gelen fay hattının birleştiği noktada meydana gelebilecek bir depremin Mersin, Adana, Hatay ve Antalya gibi kıyı şehirlerinde şiddetli bir tsunami riski yaratabileceğini ifade etti. Bu potansiyel depremin şiddetinin en az 7.5 olabileceğini belirtti.

japon-deprem-uzmani-en-buyuk-depremler-burada-olacak-diyerek-sehir-sehir-saydi1.jpg

"EN BÜYÜK DEPREMLER BU ŞEHİRLERDE YAŞANACAK"

Yoshinori Moriwaki, Bursa, İstanbul, Tunceli ve Bingöl'de Türkiye'nin en büyük depremlerinin yaşanacağını ifade etti. Ege'den Çanakkale'ye uzanan fay hattı oldukça tehlikeli olduğunun altını çizen Moriwaki, Marmara'da birleşen fay hatlarının Güney Kore'dekine benzer olduğunu ifade etti.

2.jpg

Ayrıca Moriwaki, Marmara Bölgesi'nden geçen fay hattının zemin yapısının riskli olduğunu vurgulayarak, burada dahi 6 büyüklüğünde bir depremin ciddi tehlike arz ettiğini söyledi. Türkiye'deki her evde deprem çantası bulunması gerektiğini ve deprem sırasında güvenli bölgeler oluşturulmasının önemini vurguladı.

deprem-mi-oldu-nerede-deprem-oldu-afad-ve-kandilli-son-dakika-deprem-listesi.jpg

Prof. Dr. Naci Görür ise Moriwaki'nin yer bilimci olmadığını ve deprem konusunda inşaat mühendisi olarak görüş bildirdiğini belirterek, konunun uzmanı olmayan kişilerin depremle ilgili yorum yapmalarının sakıncalı olduğunu dile getirmişti.