Jandarma taburundan 29 Ekim töreninde Erdoğan şovu

Kastamonu’da 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı programında Jandarma Komando Eğitim Alayı Komutanlığı’nca gerçekleştirilen askeri gösteride askerler Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da posterini açtı.

CHP Kastamonu Milletvekili Hasan Baltacı, Erdoğan'ın posterinin açılmasına tepki göstererek, "Partili Cumhurbaşkanı’nın posterinin şov için askerlerimizin elini tutuşturulması hadsizliktir” dedi.

Twitter hesabından kutlamalara dair video paylaşan Baltacı, “Bayram millettin, vali devletindir. Bu ülkenin kurucusu ve ebedi Başkomutanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk’tür. Partili Cumhurbaşkanı’nın posterinin şov için askerlerimizin elini tutuşturulması hadsizliktir” dedi.

CHP Kastamonu İl Başkanı Hikmet Erbilgin de “Milli bayramlarımız şov alanı değildir. Bugün AKP Genel Başkanının posterinin askerimizin eline tutuşturulması doğru olmamıştır" diyerek tepkisini dile getirdi.

Valiliğin düzenlediği programa, Kastamonu Valisi Avni Çakır, CHP Kastamonu Milletvekili Hasan Baltacı, AKP Kastamonu Milletvekili Metin Çelik, Kastamonu Belediye Başkanı Galip Vidinlioğlu, Garnizon Komutanı Yücel Ercan, AKP İl Başkanı Doğan Ünlü, CHP İl Başkanı Hikmet Erbilgin, MHP İl Başkanı Emin Çınar, İyi Parti İl Başkanı Mehmet Çıvgın’ın yanı sıra gaziler ve diğer protokol üyeleri ile çok sayıda vatandaş katıldı.