James Jeffrey: Türk askeri İdlib'de kendini savunma hakkına sahip

James Jeffrey: Türk askeri İdlib'de kendini savunma hakkına sahip
ABD'nin Suriye Özel Temsilcisi James Jeffrey, "Türkiye'nin İdlib'deki meşru çıkarlarını destekliyoruz. Türk askeri İdlib'de kendini savunma hakkına sahip" dedi.

ABD'nin Suriye Özel Temsilcisi James Jeffrey, İdlib'deki gelişmeler ile ilgili açıklamalarda bulundu.

NTV'nin röportaj veren Jeffrey, "Türkiye ile NATO ittifakını görüştük" dedi.

"Türkiye'nin İdlib'deki meşru çıkarlarını destekliyoruz" diyen Jeffrey, "Türkiye'nin mevcudiyetini destekliyoruz. Türk askeri İdlib'de kendini savunma hakkına sahip. Türkiye'nin rejim güçlerine karşılık vermesini anlıyoruz. NATO müttefiki oalrak nasıl yardımcı olabileceğimizi araştırıyoruz" ifadelerini kullandı.Jeffrey şöyle devam etti: "ABD'nin Suriye'deki tavrı çelişkili değil. YPG, Barış Pınarı Harekat bölgesinden çekildi. Türkiye ile anlaşmaya uyduk. Suriye ve Libya'da ortak jeostratejik amaçlarımız var. Türkiye ile yakın koordinasyon ve bilgi paylaşımı önemli. Türkiye insani felaketle tek başına mücadele edemez.

"Bölgede savaş olacağını düşünmüyorum"

"Suriye'de karışıklığı Rusya ve Esad yarattı" iddiasında bulunan Jeffrey, "Suriye'de Rusya ve İran'ın farklı amaçları bulunuyor" dedi.

"Bölgede savaş olacağını düşünmüyorum" diyen Jeffrey, "Türkiye, ABD, İsrail, Rusya'yı da katıyorum çok dikkatli davranıyor" diye konuştu.

Etiketler :