İzmir'in konuştuğu tekne cinayetinde flaş gelişme

İzmir Karşıyaka'da balıkçı barınağındaki bir teknenin buzluğunda bulunan 24 yaşındaki Hilmiye Tuğba Esgin'i kıskançlık nedeniyle öldürüldüğü ortaya çıktı. Tutuklanan tekne sahibi Şenol A., "Kız arkadaşımdı. Aramızda kıskançlık nedeniyle çıkan tartışma sırasında önce tokat attım sonra boğdum" dediği öğrenildi.

İzmir Karşıyaka Bostanlı İskelesi yakınlarında bulunan balıkçı barınağında Sahil Güvenlik Komutanlığı'na bağlı ekipler devriye attığı sırada teknede bulunan kadavra köpeği tepki verdi. Köpeğin tepki verdiği yere giden ekipler buzdolabından dışarı çıkmış bir el gördüler. Olayın polise bildirilmesinin ardından İzmir Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği'nin deneyimli ekibi olay yerine sevk edildi.

Olay yerine gelen savcının gözetiminde buzdolabı açıldığında cenin şeklinde vücut bütünlüğü bulunan bir kadına ait ceset olduğu görüldü. Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekipleri yaptıkları incelemede cesedin 26 yaşındaki Hilmiye Tuğba Esgin'e ait olduğu belirlendi. Savcı ve İzmir Emniyet Müdürlüğü Olay Yeri İnceleme Şube Müdürlüğü ekiplerinin çalışmasının ardından Esgin'in cansız bedeni Adli Tıp Kurumu'na kaldırldı.

BOĞULARAK ÖLDÜRÜLMÜŞ

yeni-proje-2024-08-09t213314-860.png

24 yaşındaki Hilmiye Tuğba Esgin'in boğularak öldürüldüğü ortaya çıktı. Öte yandan kafasında da darp sonucu yaralanma tespit edildi. Esgin'in ölümünün ardından çalışma başlatan İzmir Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekipleri tekne sahibi Şenol A., eşi Belgin A. ve tekneyle bağlantılı başka kişi de olmak üzere 3 kişi gözaltına aldı.

DETAYLAR ORTAYA ÇIKTI

Karşıyaka Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde yürütülen soruşturmada detaylar da ortaya çıkmaya başladı. İzmir Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekipleri tarafından yapılan çalışmada, Hilmiye Tuğba Esgin'in tekne sahibi Şenol A'nın kız arkadaşı olduğu ortaya çıkmıştı. İddiaya göre Belgin A'nın, kocası Şenol A'yı teknede Hilmiye Tuğba Esgin'le bastığı öğrenildi. Sonrasında da Esgin'in boğularak öldürüldüğü ortaya çıktı. Öte yandan olaydan sonra tekneye çağrılan 3'ncü gözaltı olan K.B.Ö'nün de tamirci olduğu öğrenildi. A çiftinin tekneyi tamir ettirdikten sonra cesetten kurtulmak için açılıp denize atacakları öne sürüldü.

ÖLMEDEN ÖNCE TEKNEYE BİNERKEN GÖRÜNTÜLERİ ORTAYA ÇIKTI

24 yaşındaki Hilmiye Tuğba Esgin'in ölüm teknesine binerken güvenlik kamera görüntüleri de ortaya çıktı. Son görüntüsünde katili olan Şenol A'yla görünüyor.

240 SAAT KAMERA İZLENDİ

06 Ağustos tarihinde buzdolabında cesedi bulunan Esgin cinayetiyle ilgili gözaltına alınan tekne sahibi Şenol A., tutuklanarak cezaevine gönderildi. Eşi Belgin A., ve K.B.Ö ise adli kontrolle serbest bırakıldı. Karşıyaka Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ve Analiz Büro Amirliği ekipleri tarafından 20'ye yakın kişinin bilgisine başvuruldu. Yaklaşık 240 saatlik güvenlik kamera görüntü izlendi.

yeni-proje-2024-08-09t213411-545.png
Şüphelinin tekneye buz taşıdığı anlar kameraya yansıdı.

TARTIŞTIM KISKANÇLIK NEDENİYLE ÖLDÜRDÜM

Tekne sahibi Şenol A., ifadesinde, "Tuğba Esgin kız arkadaşım olur. Teknede bir süredir birlikte yaşıyorduk. Kıskançlık nedeniyle aramızda tartışma çıktı. Önce tokat attım. Yere düşünce de boğarak öldürdüm. Sonra da buzdolabına koydum" dediği öğrenildi.

Kaynak:halktv.com.tr