İzmir Şehir Hastanesi İçin Skandal İddia Meclis'te!

İzmir Şehir Hastanesi İçin Skandal İddia Meclis'te!
İzmir Şehir Hastanesi’nde ameliyathanelerin temizliğini doktorların yaptığı, hastalarla, malzemeleri ise hemşire ve teknisyenlerin taşıdığı iddia edildi. Söz konusu iddiaları CHP Parti Sözcüsü ve İzmir Milletvekili Deniz Yücel, Meclis gündemine taşıdı.

CHP İzmir Milletvekili Deniz Yücel, İzmir Bayraklı Şehir Hastanesi’nde sağlık personelinin yaşadığı sorunları Meclis gündemine taşıdı.

SAĞLIK PERSONELİ KENDİ GÖREVİNİ YAPAMIYOR

Yücel, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığı’na yazılı soru önergesi verdi. Yücel, önergenin gerekçesinde şu ifadeleri kullandı:

"İzmir Bayraklı Şehir Hastanesi, 5 yıl gecikmeli olarak 2023 yılının sonunda açılmıştır. Ancak açıldığı günden bu yana hastanedeki eksiklikler nedeniyle sağlık hizmetlerinde ciddi aksamalar olduğu basına yansımıştır. Yapılan açıklamalara göre; yüklenici firma üstlendiği temizlik, taşıma, yemek, güvenlik gibi hizmetleri zamanında ve eksiksiz olarak yerine getirmemektedir. Yerine getirilmeyen bu hizmetler nedeniyle de hastanede hem sağlık çalışanları hem de hastalar mağdur olmaktadır. Ameliyathanelerin temizliğini doktorların yaptığı, hastalarla, malzemeleri ise hemşire ve teknisyenlerin taşıdığı ifade edilmektedir. İzmir Bayraklı Şehir Hastanesi'nde, sterilizasyon hizmetleri de düzgün şekilde yerine getirmediği için ameliyatların aksadığı belirtilmektedir."

Yücel, İzmir Bayraklı Şehir Hastanesi’nde sağlık hizmetlerinin kesintisiz ve nitelikli şekilde verilmesi için Bakanlığınızca acilen önlem alınması düşünülmekte midir” diye sordu.