İzmir Emniyeti'nden Ümit Özdağ hakkında suç duyurusu

İzmir Emniyeti'nden Ümit Özdağ hakkında suç duyurusu
HaberTürk Yazarı Nagehan Alçı, İzmir Emniyet Müdürlüğü'nün Suriyeli Türk vatandaşı esnafı sorguya çeken Ümit Özdağ hakkında suç duyurusunda bulunduğunu yazdı.

HaberTürk yazarı Nagehan Alçı, Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ’ın, İzmir’de Suriye’den gelen Türkiye’de vatandaşlık alan bir göçmenin işlettiği kuyumcuya girerek kimlik ve dükkanının ruhsatını sormasının ardından, İzmir Emniyet Müdürlüğü’nün suç duyurusunda bulunduğunu belirtti.

"Önemli olan, Ümit Özdağ’ın kendini “devlet otoritesi” yerine koyup bir yurttaşımıza kimlik ve ruhsat sorduğu, vergi levhası sorgulaması yaptığı bu rezalete Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin tavır koyup koymayacağıydı" diyen Alçı, "Cevabı bulmak için devletin en kritik kurumlarındaki ilgili yetkili isimleri tek tek aradım. Bu yazıda ilk kez benden okuyacağınız bilgilere ulaştım" bilgisini verdi.

Alçı, "İzmir Emniyet Müdürlüğü’nün resmi başvurusuyla Ümit Özdağ’ın bu ülkenin yurttaşı bir kuyumcuyu afişe etmesi ile ilgili savcılığa bugün (Çarşamba) suç duyurusunda bulunulmuş" diyerek devam etti.

İzmir Emniyeti'nin İzmir Cumhuriyet Başsavcılığına Ümit Özdağ ile ilgili yaptığı 3 ayrı başlık şöyle:

Halkı kin ve düşmanlığa tahrik

Nüfuzu kötüye kullanma

Özel hayatın gizliliğini ihlal