İzmir Buca'da tekrar yangın çıktı

İzmir'de dün başlayan ve kontrol altına alınan yangın, Halk TV'deki canlı yayın esnasında rüzgarın da şiddetiyle birlikte yeniden alevlenmeye başladı.

SON DAKİKA HABERİ: İzmir'in Gaziemir ve Buca ilçeleri arasında dün çıkan orman yangını söndürüldükten sonra yeniden alevlenmeye başladı.

Dün İzmir'in Buca ilçesine bağlı Zafer Mahallesi'nde henüz nedeni bilinmeyen bir nedenle başlayan yangın rüzgarın etkisiyle geniş bir alana yayılarak sınırda bulunan Gaziemir ilçesine sıçramıştı. Hızla büyüyen yangının yerleşim yerlerine yaklaşmasıyla evler ve sokaklar tedbir amaçlı tahliye edildi. Gece boyunca çevre illerden gelen desteklerle müdahale edilen yangının kontrol altına alındığı bildirilmişti.

Yangının ardından çevrede oluşan tahribatı görüntülemek için yangın bölgesine giden Halk TV muhabiri Yağmur Beril Varol ve kameraman Enes Kırdağ, Halk TV'de Remziye Demirkol'la Kırmızı Çizgi programındaki canlı yayın esnasında yangının yeniden alevlendiğini kaydetti.

Bir anda alevlerin yükseldiğini aktaran Varol, rüzgarın çok kuvvetli olduğunu ve sıcak havayla birlikte ağaçların yeniden alevlenmeye başladığını aktardı.

Varol'un aktardıklarına göre, dün öğle saatlerinde çıkan yangına 10 dakika sonra müdahale edilmeye başlanmıştı. Akşam saatlerine doğru kontrol altına alınan yangın, gece rüzgarın hızını arttırmasıyla birlikte yeniden alevlenmişti.

23 helikopter 7'si uçak 30'a yakın hava aracının katıldığı söndürme çalışmalarına gece saatlerinde ise gece görüşe uygun olmadıkları için yalnızca 4 tanesi katılabilmişti.

ÇOK SAYIDA HAYVAN YANARAK ÖLDÜ

Yangının söndürüldüğü bilgisini aldıktan sonra ormana gittiklerini ve yayını yapmaya hazırlandıkları anda saniyeler içerisinde alevlerin dört bir yanını sardığını aktaran Varol, yüzlerce binlerce hayvanın ölü bedenlerine tanıklık ettiklerini belirtti.

Kaynak:halktv.com.tr