İtirafçının rüşvet dediği villanın taksiti 12 ay ödenmiş!

İtirafçının rüşvet dediği villanın taksiti 12 ay ödenmiş!
CHP’nin cumhurbaşkanı adayı Ekrem İmamoğlu’na yönelik soruşturmada etkin pişmanlıktan yararlanan iş insanın “rüşvet olarak verdim” dediği villanın ödeme belgeleri ortaya çıktı. İş insanına sözleşme ve senet karşılığı 12 ay taksit ödenmiş.

19 Mart’ta gözaltına alınan ve 23 Mart’ta tutuklanan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı ve CHP’nin cumhurbaşkanı adayı Ekrem İmamoğlu’na yönelik soruşturmada iş insanı Adem Kameroğlu etkin pişmanlıktan yararlandı ve tahliye edildi. İktidara yakın medyada Kameroğlu’nun Pelican Hill Ihlamur Evleri isimli projesi için İmamoğlu’na rüşvet olarak bir villa verdiği, bunun ücretinin kendisine ödendiğini ve daha sonra elden geri alındığını iddia ettiğini yazdı.

SENET DÜZENLENMİŞ

Kameroğlu’nun iddialarının aksine, SSB İnşaat ile Kameroğlu İnşaat arasında sözleşme imzalandığı, ayrıca taksitli satış nedeniyle de 15 taksit için 100 bin liralık senetler düzenlendiği ortaya çıktı. Sözleşmede tapu teslim tarihi 30 Ağustos 2018 olarak öngörülürken, taksitli satışta satıcı Kameroğlu’nun taksit bitmeden tapuyu teslim etmeme hakkı da tanındı.

İki şirket arasında düzenlenen senetlerin ödemesi 30 Haziran 2017 tarihinde başlarken, 30 Temmuz 2018 tarihinde ise sona eriyor. Öte yandan SSB İnşaat gecikmeler ile 17 Haziran 2019’da son ödemeyi yapıyor.

ekran-goruntusu-2025-04-23-063748.png

ekran-goruntusu-2025-04-23-063832.png

ekran-goruntusu-2025-04-23-063908.png

Kaynak:Halk TV Haber Merkezi