İşte MHP’nin seçim vaatleri

İşte MHP’nin seçim vaatleri
Eski Merkez Bankası Başkanı Osman Durmuş'un da bulunduğu ekip tarafından hazırlanan seçim vaatlerinde emeklilere “Kışa hazırlık ikramiyesi’’ yer aldı.CHP’nin emekliye iki maaş ikramiye vaadi, MHP’nin seçim beyannamesine...

Eski Merkez Bankası Başkanı Osman Durmuş'un da bulunduğu ekip tarafından hazırlanan seçim vaatlerinde emeklilere “Kışa hazırlık ikramiyesi’’ yer aldı.

CHP’nin emekliye iki maaş ikramiye vaadi, MHP’nin seçim beyannamesine de farklı biçimde yansıdı. MHP, düşük maaşlı emeklilere her yıl bir maaş tutarında “Kışa hazırlık ikramiyesi’’ verecek. Yoksul ailelere de, temel ihtiyaçlarını karşılayabilmeleri amacıyla ‘’Hilal-Kart’’ dağıtılacak.

MHP seçim beyannamesini 3 Mayıs Türkçülük gününde açıklayacak. Beyanname Balgat’ta “Kozmik” bir büroda hazırlandı. Beyannameyi hazırlayan özel ekipte Merkez Bankası eski Başkanı Durmuş Yılmaz da yer aldı. Devlet Bahçeli’nin açıklayacağı seçim vaatlerinin önemli satır başları şöyle:

-Muhtaç durumdaki ailelerin en az bir ferdine iş imkanı sağlanacak. İş sağlanana kadar asgari ücretin yarısı kadar “Aile Sigortası Yardımı” ödemesi yapılacak.

-Asgari ücret yükseltilecek. Asgari ücretteki gelir ve damga vergisi kaldırılacak. Çalışanların gelirlerinin asgari ücret kadar kısmı, vergi dışı bırakılacak.

-Yoksul ailelere aylık temel ihtiyaçlarını karşılayabilecekleri harcama kartları Hilal-Kart verilecek. Düşük maaşlı emeklilere kışa hazırlık ikramiyesi verilecek.

SOSYAL BAKIM YARDIMI

-Yaşlısına bakmakla yükümlü muhtaç ailelere “sosyal bakım yardımı” ödemesi yapılacak. Ücretlilerin gelir vergisi oranı kademeli olarak yüzde 10’a indirilecek.

-Kamudaki 700 bin taşeron ile 4/B ve 4/C’liler kadrolu yapılacak. Küçük çiftçinin desteklenmesi için mazot, gübre, ilaç, tohum ve fide gibi girdiler üzerindeki ÖTV ve KDV kaldırılacak, ucuz elektrik imkanı sağlanacak.

-Engelliler işe yerleştirilecek. Engelli çocuğu olan muhtaç ailelere sosyal destek ödemesi yapılacak. Öğrencilere ilköğretim süresince “beslenme” desteği verilecek. Yoksul öğrenciler kamu yurtlarından “ücretsiz” faydalanacak.

-İstihdam üzerindeki vergi ve sosyal güvenlik pirimi yükü azaltılacak. Vergisini zamanında ödeyene vergi indirimi sağlanacak. Özel iletişim vergisi ile mobil hizmetlerden alınan kullanım ücreti ve ruhsat ücreti kademeli olarak kaldırılacak.