İstanbullulara Pazartesi Sürprizi! Mevsim Bir Anda Değişiyor

İstanbullulara Pazartesi Sürprizi! Mevsim Bir Anda Değişiyor
İstanbul'da bir süredir karışık seyreden havalar, yeni haftayla birlikte değişiyor. İstanbul'da 9 dereceye kadar düşen hava sıcaklığı bahar havası denemelerine başlıyor.

Meteoroloji raporuna göre, 9 Mart'ta Marmara'nın doğusu, Karadeniz, Doğu Akdeniz'in doğusu, İç Anadolu'nun doğusu, Doğu ve Güneydoğu Anadolu ile Ankara çevresi ve Mersin'in doğusunda yağış bekleniyor. Sağanak ve kar şeklinde olması muhtemel olan yağışların bazı bölgelerde şiddetli olabileceği tahmin ediliyor.

9-mart.jpg

Son dönemde ülke genelinde etkili olan soğuk hava ve yağışlı havalar, artık yerini ılık bir havaya bırakıyor. CNN TÜRK Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen, önümüzdeki haftadan itibaren Türkiye'de bahar havasının etkili olacağını belirtti.

10-mart.jpg

Soğuk hava ve yağış, Türkiye'nin batısında etkili olmaktan çıkarak Doğu Anadolu bölgesine doğru ilerlemeye başladı.

11-mart.jpg

CNN TÜRK'e konuşan Meteoroloji Uzmanı Prof. Dr. Orhan Şen, "Bu gece itibarıyla Doğu Anadolu'da tekrar soğuk bir hava etkili olacak, yağışlar gece yarısından sonra ve yarın Karadeniz'in iç kesimlerinde ve Doğu Anadolu'da karla karışık yağmur ve kar şeklinde görülecek. Sıcaklıklar batı ve kuzey bölgelerde düştü, bugün İstanbul'da 9 dereceye kadar düştü, İzmir ise 15 derece ve yağmurlu bir gün geçirdi" dedi.

12-mart.jpg

Şen, önümüzdeki haftadan itibaren İstanbul'da bahar havasının etkili olacağını söyledi. "İstanbul'da sıcaklık artacak ve önümüzdeki salı gününe kadar devam edecek, dolayısıyla salı ve çarşamba günü de aynı şekilde bahar havası etkisini gösterecek."

İstanbu'da pazartesi günü hava 18 derece, Salı günü hava sıcaklığı 17 derece, çarşamba ise 15 derece olacak.

Etiketler :