Meteoroloji ve AKOM'dan İstanbul için uyarı! Akşam saatlerine dikkat

Uzmanlar, Eylül ayının son günlerinde artık serin ve yağışlı hava için uyarılar yapmaya başladı. Türkiye, bu hafta yağışlı havanın etkisi altına giriyor. CNN Türk Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen, İstanbul'da akşam saatleri için uyardı. Şen, yağışlı havanın bir hafta süreceğini de söyledi. İstanbul için bir uyarı da Meteoroloji ve AKOM'dan geldi.

Son dakika gelişmesi: Barajlardaki kuraklığın tehlikeli seviyelere indiği İstanbul'da bugün yağışlı havanın etkili olması bekleniyor. Yağmur geçişlerinin ise hafta boyunca aralıklarla devam etmesi bekleniyor.

AKOM'DAN AÇIKLAMA

İBB AKOM'den yapılan açıklamaya göre, gece saatlerinden itibaren Anadolu yakası ağırlıklı olmak üzere sağanak ve gök gürültülü yağmur geçişlerinin yaşanacağı tahmin ediliyor. Hava sıcaklığı bugün 27 derece civarında seyredecek.

BİR HAFTA BOYUNCA ARALIKLI YAĞMUR GEÇİŞLERİ VAR

Öte yandan, İstanbul'da bu hafta boyunca çoğunlukla bulutlu bir gökyüzünün hâkim olması, aralıklarla sağanak ve gök gürültülü sağanak yağmur geçişlerinin yaşanması öngörülüyor. Bulutlu bir gökyüzü ve rüzgarın kuzeyli yönlerden (Poyraz) aralıklarla fırtına şeklinde (20-50km/s) esmesi beklenirken, rüzgârlar nedeniyle yarından itibaren sıcaklıkların 23-25 derece aralığında mevsim normalleri civarı ve altında seyredeceği tahmin ediliyor.

İSTANBUL'DA AKŞAM SAATLERİNE DİKKAT!

CNN TÜRK Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen de sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada yağıştan etkilenecek bölgeleri paylaştı.

Şen açıklamasında şunları söyledi:
"Bugün Balıkesir, Tekirdağ, Çanakkale, İstanbul'un Silivri tarafında yağış kuvvetli. Akşam Boğaz ve Anadolu yakasında kuvvetli. Öğleden sonra Manisa, Kütahya çevrelerinde kuvvetli. Sıcaklıklar yağış alan yerlerde 3-4 derece düşecek.

Yağışlar batıda ve İstanbul'da hafta sonu da devam edecek. Pazar akşamı batıdan ayrılıp Anadolu'ya yayılacak.

Cuma Batı Karadeniz iç kesimleri, pazar pazartesi iç bölgelerde yağış yerel olarak kuvvetli."

yamur.webp

İSTANBUL VALİLİĞİ'NDEN YAĞIŞ UYARISI

İstanbul Valiliği de kentte beklenen şiddetli yağış ile ilgili dün bir uyarı yayınlamıştı.

Valilik açıklamasında, 'Marmara Bölgesi'nde 28 Eylül 2023 (Perşembe) günü beklenen gök gürültülü sağanak yağışların sabah saatlerinden itibaren Tekirdağ ve Kırklareli çevreleri ile İstanbul'un batısı ve Boğaz çevresinde, öğle saatlerinden itibaren Edirne çevrelerinde yerel kuvvetli olacağı tahmin ediliyor.

yamu2.jpeg

Ani sel, su baskını, yıldırım yerel dolu yağışı, ani kuvvetli rüzgar ve kısa süreli fırtına ile ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.' ifadeleri kullanılmıştı.

TRAKYA VE İSTANBUL'UN BATI KESİMLERİ İÇİN KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI

Trakya ile İstanbul'un batı kesimlerinde bugün kuvvetli sağanak bekleniyor.

yamu1.jpeg

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, Marmara Bölgesi'nde bugün görülecek gök gürültülü sağanağın, sabah saatlerinden itibaren Tekirdağ ve Kırklareli çevreleri ile İstanbul'un batısı ve boğaz çevresinde, öğle saatlerinden itibaren Edirne ve Çanakkale çevrelerinde yerel kuvvetli olacağı tahmin ediliyor.

Yağış nedeniyle ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, ani kuvvetli rüzgar ve kısa süreli fırtına ile ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor.

Etiketler :