İstanbul’da Yine Bozuk Otobüs Kumpası! Sis Makineleriyle Bozukmuş Gibi Yaptılar

Politikyol'dan Altan Sancar'ın haberine göre İstanbul'da özel bir halk otobüsü, reklam ajansı tarafından kiralanarak, sis makineleriyle bozukmuş gibi filme alındı.

İstanbul'da özel bir toplu taşıma aracı, bir reklam ajansı tarafından kiralanan ve 'arızalı otobüs' izlenimi verilmesi için reklam filminde kullanıldı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin otobüs kameralarından tespit ettiği çekimde aracın bozulduğu izlenimi vermek için sis makineleri kullanıldı.

İBB Haber, de sosyal medya hesabından AKP'nin İstanbul'da arızalı olmayan bir özel halk otobüsünün şoförü ile anlaşıp arızalı gibi gösterdiğini, ardından set kurarak çekim yaptığını açıkladı.

Paylaşımda şöyle denildi:

"Murat Kurum ajansından bir bozuk otobüs kumpası daha. AK Partili Başakşehir Belediyesi’ne ait Millet Parkı’nın yanında trafiğe kapatılan alanda yapılan çekimde bozuk olmayan bir özel halk otobüsünün şoförle anlaşılıp bozukmuş gibi gösterildiği anlar vatandaşın kamerasına böyle yansıdı. Aracın sertifikasının iptal edilip garaja çekildiği öğrenildi."

Ocak ayında AKP için reklam filmi çeken bir şirket, yol ortasına set kurarak arızalı olmayan bir otobüsü arızalı gibi göstermişti. Durumun İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) tarafından fark edilmesi üzerine otobüsün tüm belgeleri iptal edilmişti.

Bu olayın bir benzeri de 10 Mart'ta Başakşehir'de yaşandı. 10 Mart günü öğle saatlerinde arıza mesajı atan bir otobüs, daha sonra Başakşehir'e doğru hareket etti.

B-1836 numaralı özel halk otobüsü, Başakşehir Millet Bahçesi yanındaki trafiğe kapalı yola girerek, çekim ekibiyle buluştu. Trafiğe kapalı alanda bekleyen otobüsün, trafikte arızalandığı izlenimi vermek için otobüsün önüne ve arkasına araçlar yanaştırıldı.

bozuk-otobus.jpg

Otobüs şoförü burada çekim için setin hazırlanmasını beklerken, çevrede bulunan oyuncular ve set ekibiyle sohbet etti. Oyuncular arasında genellikle gençlerden oluşan çocuklar ve orta yaşlı insanlar bulunuyordu. Çekimde yaşlı oyuncular önce otobüse bindirilip, daha sonra indirildi.

Bu sırada ajans tarafından gönderilen oyuncular otobüs kapısında kendi aralarında çekimlere dair sohbet etti. Sohbet devam ederken çekim ekibinden bir uzman, otobüsün önüne gelerek otobüsten duman yükseldiği izlenimi vermek için bir sis makinesini devreye aldı. Çekimler akşam saatlerine kadar sürdü.

Çekimler devam ederken araç kameralarını uzaktan izleyen belediye yönetimi görüntüleri kayıt altına aldı. Çekimlerin ardından bugün trafiğe çıkan araç hakkında İstanbul Büyükşehir Belediyesi soruşturma başlattı.