İstanbul'da LGBTİ+ Onur Haftası etkinliklerine yasak

İstanbul'da LGBTİ+ Onur Haftası etkinliklerine yasak
Kadıköy ve Beyoğlu Kaymakamlığı bu yıl otuzuncusu düzenlenecek LGBTİ+ Onur Haftası etkinliklerini yasakladı. Öte yandan yürüyüşün yapılacağı gün için Taksim'e çağrı yapan LGBTİ+ düşmanı gruba ise Beyoğlu Kaymakamlığı'ndan herhangi bir yasak kararı verilmedi.

İstanbul'da LGBTİ+ Onur Haftası Beyoğlu ve Kadıköy Kaymakamlıklarınca yasaklandı. Kadıköy Belediyesi resmi sitesinde yasak kararını duyururken Beyoğlu Belediyesi yasağı etkinlik mekanlarına bildirdi.

Bu sene otuzuncu kez yapılacak olan yürüyüşe dair yasak kararını Kadıköy Kaymakamlığı şu ifadelerle açıkladı:

"İdaremiz dahilinde gerçekleşebilecek olaylar ile alakalı yapılan çalışmalar sonucunda; 21.06.2022 ( Salı) ve 23.06.2022 (Perşembe) günü '30. İstanbul LGBTİ+Onur Haftası' konulu toplanma, basın açıklaması, yürüyüş, bildiri dağıtımı vb. etkinlikleri yapılacağı şeklinde bilgiler elde edilmiştir.

Kadıköy'de yasak 7 gün

İlçemiz sınırları dahilinde huzur, güvenlik ve esenliğin korunması ve suç işlenmesinin önlenmesi amacıyla; yapılmak istenilen eylem ve etkinlik, 2911 Sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu'nun 17. Maddesi ve 5442 sayılı İl İdaresi Kanunu'nun 32/ç maddesine istinaden Kaymakamlığımızca idaremiz dahilinde bulunan tüm açık ve kapalı alanlarda 21.06.2022 günü saat: 00.01’ den – 27.06.2022 günü saat:23.59’a kadar 7(Yedi) gün süreyle yasaklanmıştır."

LGBTİ+ düşmanı gruba yasak yok

Öte yandan kendisini Müdafaa-i İslam Hareketi olarak tanımlayan ve daha önce Çanakkale, Antep ve İstanbul Üniversitesi'ndeki LGBTİ+'ları hedef gösteren, linç girişiminde bulunan grubun İstanbul LGBTİ+ Onur Yürüyüşü'ne karşı Beyoğlu Kaymakamlığı'ndan linç çağrısına herhangi bir yasak gelmedi.

LGBTİ+ düşmanı grup, yürüyüşün yapılacağı gün olan 26 Haziran Pazar günü saat 14.53'te Taksim'e çağrı yaptı. Grup, "Sapkınlığa geçit yok" derken; grubun çağrısına çok sayıda ölüm tehdidi de eşlik etti.