İstanbul'da Havalar Ne Zaman Soğuyacak? Tarih Verildi! İstanbul'a Mart'ta Kar Yağacak Mı? İşte Yanıtı

İstanbul'da Havalar Ne Zaman Soğuyacak? Tarih Verildi! İstanbul'a Mart'ta Kar Yağacak Mı? İşte Yanıtı
Hava sıcaklıkları mevsim normallerinin üzerinde seyretmeye devam ediyor. Geçtiğimiz aylarda da İstanbulluların beklediği kar bir türlü yağmadı. Meteoroloji uzmanı Orhan Şen, İstanbul'da havaların soğuyacağı tarihi açıkladı, Anadolu'ya kar yağışı geliyor? Peki İstanbul'a Mart ayında kar yağacak mı? İşte bu soru da yanıt buldu.

İstanbul'un bazı bölgelerinde sabah saatlerinde etkisini gösteren ve özellikle Boğaz hattı boyunca yoğunlaşan sis, köprü ve gökdelenleri de kapattı. Türkiye son günlerde adeta bahar havasını yaşıyor. Bahar sona eriyor. Cumartesi günü başta İstanbul olmak üzere yağış bekleniyor. Peki, havalar ne zaman soğuyacak? İstanbul’a kar yağacak mı?

Afrika'dan gelen sıcak hava dalgası nedeniyle termometler mevsim normallerinin 10-15 derece üzerinde seyrediyor. Meteoroloji Uzmanı Prof. Dr. Orhan Şen, havaların soğuyacağı tarihi ve kar yağışı tahminini paylaştı.

prof-dr-orhan-senden-kar-yagisi-icin-dikkat-ceken-aciklama-bundan-sonra-v8pk-cover.webp

İSTANBUL'A KAR YAĞACAK MI?

Şen, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Cumartesi Batı'ya yağmur 1 günlük geliyor salı günü tekrar gelecek. Pazar Anadolu'da yağış olacak. Haftaya perşembe günü kuzeyden soğuk hava gelecek sıcaklıklar 7-8 derece düşecek. Anadolu'da kar yapar. Marmara'da yükseklerde karla karışık yağmur yapabilir" ifadelerine yer verdi.

KANDİLLİ METEOROLOJİ LABORATUVARI BAŞKANI ADİL TEK: KAR İHTİMALİ ÇOK DÜŞÜK

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi Meteoroloji Laboratuvarı Başkanı Adil Tek, kar ihtimalinin ise çok düşük olduğunu söylemişti.

Tek, “Çok uzun periyotlu tahminlerde Mart’ın 8’i gibi Marmara ve Karadeniz’de çok küçük de olsa bir kar yağışı olasılığı bulunuyor. Ancak bu ihtimalin oldukça uzak olduğunu eklemekte fayda var” demişti.

Etiketler :