İstanbul’da depremden en çok etkilenecek ilçeleri açıkladı!

İstanbul’da depremden en çok etkilenecek ilçeleri açıkladı!
eofizik Mühendisi Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, İstanbul’un riskli ve güvenli ilçelerini tek tek açıkladı. Prof. Dr. Ercan, Marmara’da iki deprem beklediğini söyleyerek olası bir depremde İstanbul'un en çok etkilenecek ilçelerini sıraladı.

Jeofizik Mühendisi Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, İstanbul’un riskli ve güvenli ilçelerini tek tek açıkladı. Ahmet Ercan, olası bir depremin büyüklüğü çok yüksek olmasa da, 17 Ağustos depreminin etkisinden daha fazla sonuçlar doğurabileceğini belirtti.

EN ÇOK BU İLÇELER ETKİLENECEK

İstanbul'da depremden en çok etkilenecek ilçeleri sıralayan Ercan şöyle konuştu:

"Fatih Suriçi, Zeytinburnu, Küçükçekmece, Bakırköy, Bağcılar, Güneşli ve İkitelli’nin bazı kesimleri… Avcılar’da özellikle kötü güçlendirilen yerler. Sefaköy ve Güneşli, Bahçelievler… Beylikdüzü’nün bazı kesimleri. Kumburgaz, Büyükçekmece. En çok etkilenecek yerler bunlar.

Boğaz kıyısında eski yatakların olduğu Ihlamurdere, Ortaköy’de Dereboyu, Kuruçeşme yamaçları bunun yanı sıra Üsküdar’ın bazı semtleriFenerbahçe’nin bulunduğu Kurbağalıdere çevresi… Maltepe ve Kartal’ın sahil kesimleri, Tuzla, Adalar’da bazı kesimler. Özellikle kentselleşmenin olduğu kumsal kesimleri."

132055884-1.webp

“TEKİRDAĞ’DA 7,2 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM BEKLİYORUM”

"Çorlu’nun da Çerkezköy’ün de güvenliği yok. Tekirdağ’daki yazlıklar yapısal olarak az katlı. Oralarda bir risk görmüyorum. Marmara Ereğlisi önünde 7 – 7.2 büyüklüğünde deprem bekliyorum. Bu Tekirdağ depremi demektir. Bu da ili ve ilçelerini doğal olarak etkileyecek.

1-0kam.webp

“İKİ DEPREM BEKLİYORUM”

1999’dan beri söylemimi değiştirmedim. Beklenen depremi biliriz ama zamanı konusunda kesin değilizdir. 2 deprem bekliyorum. Biri Küçükçekmece’nin 25 kilometre güneyinde ve 7 kilometre derinliğinde 6.4 – 6.7 arasında Olası deprem doğu batı yönünde kıracaktır. Kabaca Kınalıada – Sivriada’dan Küçükçekmece’ye kadar kıracaktır.

Diğer kol ise Tekirdağ kolu o da Marmara Ereğlisi önünde olacaktır. Bunun derinliği 7 ila 10 kilometre arasında olmasını bekliyorum. Tekirdağ’a yakın olacak. Bunun kıracağı yer de Büyükçekmece’den Saros Körfezi’ne kadarki alan."

Kaynak:halktv.com.tr