İstanbul'da bir caddede 9 araç kundaklandı, yurttaşlar sokağa döküldü

İstanbul'da bir caddede 9 araç kundaklandı, yurttaşlar sokağa döküldü
İstanbul Fatih'te kimliği belirsiz ve maskeli 4 kişi tarafından park hâlinde bulunan 9 araç kundaklandı. Yanan araçlarda patlama meydana geldi, yurttaşlar panik içinde sokağa döküldü.

Sabaha karşı 03.15 civarında Fatih'in Ayvansaray Mahallesinde bulunan Mumhane Caddesi'nde maskeli oldukları bildirilen kimliği belirsiz 4 kişi, park hâlinde bulunan 9 aracı kundakladı. Araçların yanmaya başlamasıyla şüpheliler olay yerini terk ederken, araçlarda patlamalar meydana geldi.

Alevler binaların ikinci katına kadar yükseldi

Patlama sesini duyan yurttaşlar panik içinde sokağa döküldü. İhbar üzerine olay yerine polis, sağlık ve itfaiye ekipleri intikâl etti. İtfaiyenin müdahale ettiği sırada, üzerine şüphelilerce yanıcı madde dökülen araçlarda patlamalar meydana geldi. Binaların ikinci katına kadar çıkan alevlerin yüksekliği dolayısıyla yurttaşlar panik yaşadı.

Aracın içine girdi, ölümden döndü

Bir yurttaş ise park hâlindeki aracının yanmaya başladığını görünce aracın içine girdi. Patlamalara da aldırış etmeyen kişi, polisin uyarısıyla araçtan çıkarılırken adeta ölümden döndü.

İtfaiye ekipleri yangınları söndürdü ancak 9 araç kullanılamaz hâle geldi. Olayda ölen ya da yaralanan olmazken şüphelilerin yakalanması için çalışmalar sürüyor.

Etiketler :