İstanbul'da ateşten bir hafta başlıyor! Sıcaklık 40 dereceyi aşacak

İstanbul'da ateşten bir hafta başlıyor! Sıcaklık 40 dereceyi aşacak
Yeni haftada daha da kavrulacağız: İstanbul 40 dereceyi aşacak!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün son tahminlerine göre, 22 Temmuz Pazartesi günü Türkiye yazın en sıcak günlerinden birini yaşayacak. Özellikle İstanbul'da sıcaklıkların 40 dereceyi aşması bekleniyor. Çarşamba gününden itibaren ise kuzey bölgelerde hava sıcaklıklarının düşeceği ve yaz sağanaklarının etkili olacağı tahmin ediliyor.

İstanbul İçin Uyarı! Bugün İstanbul'da hava sıcaklıklarının 36 derece olarak ölçülmesi bekleniyor, ancak hissedilen sıcaklık 40 dereceyi aşacak. Bu nedenle İstanbulluların dikkatli olması ve serin kalmaya özen göstermesi öneriliyor. Çarşamba gününden itibaren ise sıcaklıkların 4-5 derece düşmesi ve yaz sağanaklarının etkili olması bekleniyor.

mgm.jpg

Diğer Bölgeler

  • Ankara: Öğle saatlerinde 37 derece, gece ise 22 derece olacak.
  • İzmir: Bugün gölgede 38 derece olacak ve nemli rüzgarlar nedeniyle hava oldukça bunaltıcı hissedilecek.

Ülkenin kuzey ve doğu kesimlerinde parçalı bulutlu bir hava beklenirken, Trakya'nın batısı ve Doğu Anadolu'nun kuzeydoğusu ile Van'ın doğu çevrelerinde yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar görülecek. Diğer bölgelerde ise hava genellikle az bulutlu ve açık geçecek.

Sıcak hava dalgası nedeniyle herkesin gerekli önlemleri alması ve serin yerlerde bulunmaya özen göstermesi önemle tavsiye edilir.