İstanbul Üniversitesi'nde kadın öğrencilere bıçaklı saldırı. İncel tehlikesi büyüyor

Geçtiğimiz günlerde 19 yaşındaki İkbal Uzuner ve Ayşenur Halil’i vahşice katlettikten sonra tarihi surlardan atlayarak intihar eden Semih Çelik’in ‘incel’ gruplarla bağlantılı olduğu açığa çıkarken İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa’da bir saldırı yaşandı. İncel gruplara üye olduğu ileri sürülen E.S. isimli şahıs kadın öğrencilere saldırıda bulundu.

İstanbul’un Edirnekapı ilçesinde, 19 yaşındaki Ayşenur Halil ve İkbal Uzuner’i vahşice katlettikten sonra intihar eden Semih Çelik’in telefonunda gerçekleştirilen incelemelerin ardından, bir sanal platformda kendilerini “incel” olarak tanımlayan ve kadın düşmanı söylemleriyle tanınan şahıslarla iletişimde olduğu belirlenmişti.

Türkiye’yi yasa boğan cinayetlerin sonrasında, güvenlik güçleri “incel” gruplara yönelik harekete geçerken grupların yöneticileri gözaltına alındı. “İncel” grup tartışmaları sürerken İstanbul Cerrahpaşa Üniversitesi'nde korkunç bir saldırı olayı meydana geldi.

Odatv’nin aktardığına göre, “İncel” gruplardan birisine üye olan üniversite 4. sınıf öğrencisi E.S, geçtiğimiz gün okul yemekhanesinde bir kadın öğrenciye bıçakla saldırdı.

ÖĞRENCİLER MÜDAHALE ETTİ

E.S’nin bıçaklı saldırısı, çevrede bulunan öğrenciler ve güvenliğin müdahalesi sonucunda bir faciaya dönüşmeden engellendi. Konuya ilişkin açıklama yapan bir üniversite öğrencisi, şahsın saldırı sırasında “Kahpeleri öldüreceğim” ifadesini kullandığını belirterek “Yıllardır kadın öğrencilere karşı saplantılı bir şekilde tacizde bulunuyordu. Hem sözlü hem de fiziksel olarak taciz ediyordu. Üniversite yetkililerine bu durum sürekli aktarılıyordu ama önlem alınmadı” ifadelerini kaydetti.

KORKUNÇ PAYLAŞIMLARI ORTAYA ÇIKTI

Kadın öğrencilere saldırıda bulunan E.S. isimli şahsın sosyal medyada sahte bir isimle paylaşımlarda bulunduğu ve paylaşımlarında, vahşice öldürülen İkbal Uzuner üzerinden kadınlara ağır hakaret ve tehdit içerikli söylemler kullandığı belirlendi.

“Erkek Nana” isimli hesaptan yapılan ve E.S’ye ait olduğu iddia edilen paylaşımlar şu şekilde:

whatsapp-image-2024-10-10-at-12-45-05.jpeg

Kaynak:Odatv