Üniversitelerde İmamoğlu operasyonuna tepki! Eylemler yayılıyor

Üniversitelerde İmamoğlu operasyonuna tepki! Eylemler yayılıyor
Ekrem İmamoğlu'nun şafak baskınıyla gözaltına alınmasına üniversite öğrencilerin tepkisi büyüyerek devam ediyor. İstanbul Üniversitesi'nde başlayan eylemler Hacettepe Üniversitesi ve ODTÜ'ye sıçradı.

İBB Başkanı Ekrem İmaoğlu sabah saatlerinde evine düzenlenen operasyonla gözaltına alındı. İstanbul Üniversitesi'nde İmamoğlu'nun diplomasının iptal edilmesiyle başlayan protestolar, gözaltı kararıyla büyüdü.

İstanbul Üniversitesi'nde başlayan eylemler Hacettepe Üniversitesi ve Ortadoğu Teknik Üniversitesi'ne yayıldı.

İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ

İmamoğlu'nun diplomasını iptal eden İstanbul Üniversitesi'nin öğrencileri "hükümet istifa", "kurtuluş sandıkta değil, sokakta" ve "ya hep beraber ya hiçbirimiz" sloganları eşliğinde yürüyerek gözaltı kararına tepki gösterdi.

2025-19-03-istanbul-universitesi-x-jpg-1.jpg

Özgür Üniversite Hareketi, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda "Saray'ın korkusu dört bir yanı sarmış! Ana Kapı önüne yürüyüşümüz engellenmeye çalışılıyor" bilgisini verdi.

Biber gazı ile müdahale edilen öğrenciler polisin önlerine kurduğu barikatı aştı, eylem Beyazıt Meydanı'na doğru yürüyüş yapılarak devam etti.

1742389689350-gm-zr-rc-xyaaf-8-er.jpeg

HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ

Hacetepe Üniversitesi öğrencileri de karara tepki ve İmamoğlu'na destek için harekete geçti. Öğrenciler, "saraylar yıkılır, saltanat çöker" sloganıyla kampüste yürüdü.

ODTÜ ÖĞRENCİLERİNİN İMAMOĞLU GÖZALTI PROTESTOSUNA POLİS ENGELİ

ODTÜ'LÜ öğrenciler kampüs içinde "AKP zorbalığına teslim olmayacağız" pankartıyla gözaltına alınan Ekrem İmamoğlu için üniversite kampüsünden Kızılay'a doğru yürüşe geçti.

"ODTÜ ayakta AKP'ye direniyor" sloganı atılan yürüyüşe polis, biber gazıyla müdahale etti.

jjj.jpg

jj.jpg

Kaynak:Halk TV Haber Merkezi