İstanbul Sular Altında: Sokakları Su Bastı!

İstanbul Sular Altında: Sokakları Su Bastı!
İstanbul'da etkili olan fırtına ve lodos Sarıyer'de caddenin taşmasına sebep oldu. Beyoğlu ve Taksim'de vatandaşlar zor anlar yaşadı.

İstanbul'da lodos ve fırtına etkisini gösteriyor.

Olumsuz hava koşulu her kesimde etkisini gösteriyor. Sarıyer'de yağışın ardından caddeyi su bastı, araç mahsur kaldı.

O anlar kameralara yansıdı.

d20efbc32540c9c14f14909fed3f6a70.jpg

7f31e30c4df06212d5ceb19045e0596b.jpg

İstanbul genelinde dün akşam saatlerinden itibaren etkili olmaya başlayan fırtına nedeniyle Tuzla Mercan Sahili’ndeki balıkçı tekneleri alabora oldu. Bazı vatandaşlar, denizdeki teknelerini kurtarmak için çaba sarf etti. Fırtınanın etkisiyle denizin rengi kahverengiye döndü. Beyoğlu Hasköy Caddesi'nde biriken yağmur suları nedeniyle araçlar ilerlemekte zolandı.

"KENDİ TEKNEMİ ZOR ŞARTLARDA KURTARDIM"

Şiddetli lodosta kurtarmayı başaran Erdinç Özgün, "Hayatımda görmediğim lodosu burada gördüm. İlk defa görüyorum. Önlem alınmadığı için ağaçların kökleri denizle birleşti. Her an yıkılma tehlikeleri var. Araçlara ve insanlara zarar verebilir. 8-10 tekne motorları ile birlikte parçalandı. Hiçbirini kurtaramadık. Kendi teknemi kurtardım ama çok zor şartlarda kurtardım. 15 günden beri devam ediyor" dedi.

beyoglu-ve-tuzlada-firtina-ile-saganak-yagis-etkisini-surduruyor-4005-dhaphoto1.jpg

TRAFİK LEVHASI DEVRİLDİ

Beyoğlu Hasköy Caddesi’nde biriken yağmur suları nedeniyle araçlar güçlükle ilerledi. Belediye ekipleri tıkanan rögarları açarak suyu tahliye etmeye çalışması yaptı. Şişli’de ise, fırtınanın da etkisiyle trafik levhası devrildi. Levhanın trafik akışını engellememesi için ekipler müdahalede bulundu. Beşiktaş sahilinde, metrelerce yükseklikte dalgalar oluştu. Taksim Meydanı'nda aniden bastıran sağanak yağış vatandaşları hazırlıksız yakaladı.

Kaynak:DHA

Etiketler :