İstanbul'da Güpegündüz Hırsızlık! Rastgele Zile Basıp Apartmana Girdiler Milyon Değerinde Soygun

İstanbul'da gündüz vakti girdikleri evlerdeki milyonlarca lira değerinde ziynet eşyasını çaldıkları iddia edilen 2 kadın yakalandı.

Şüphelilerin apartmana girmeye çalışırken rastgele zillere basma anları güvenlik kameralarına yansıdı.

Maltepe'de 15 Şubat Perşembe günü gerçekleşen bir hırsızlık olayıyla ilgili Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri soruşturma başlattı.

'1 MİLYONLUK ZİYNET EŞYASI ÇALDILAR'

Şüpheliler, çaldıkları evde bulunan çelik kasayı içindeki 500 euro nakit para, yaklaşık 1 milyon liralık ziynet eşyası ve pasaportlarla birlikte çaldılar. Polisin soruşturması devam ederken, aynı şüphelilerin 8 Mart Cuma günü başka bir eve girerek 6 bin lira, tek taş pırlanta yüzükler ve altın küpeleri çaldıkları belirlendi.

RASTGELE ZİLE BASIP APARTMANA GİRDİLER

Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri, şüphelilerin güvenlik kameralarına yansıyan görüntülerini inceledi. Görüntülerde, şüphelilerin rastgele kapı zillerine basarak apartmana girmeye çalıştıkları ve daha sonra bir şüphelinin kapıyı tornavida ile zorlayarak açtığı ve içeri girdiği görüldü.

20'DEN FAZLA SUÇ KAYDI

Polis, kimliklerini tespit ettiği şüphelilerden Filiz Ç. (39) ve Petek Ç.'yi (21) gözaltına aldı, diğer şüpheliyi arama çalışmaları ise sürüyor. Filiz Ç.'nin daha önce 23 suç kaydı bulunduğu ve 2 yıl 1 ay kesinleşmiş hapis cezası nedeniyle arandığı ortaya çıktı. Diğer şüpheli Petek Ç.'nin ise daha önce 21 hırsızlık suçundan kaydı olduğu belirlendi.

Şüpheliler işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Filiz Ç. tutuklanarak cezaevine gönderilirken, diğer şüpheli adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Kaynak:DHA