İstanbul'da hava bir anda karardı! Yağış ne kadar sürecek?

Sıcaklardan kavrulan İstanbul'a müjdeli haber geldi. Sıcaklık düşmüyor ancak aralıklarla gökgürültülü sağanak yağış var. İstanbul'da sağanak yağış bazı bölgelerde başladı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü ve AKOM, İstanbul için önemli bir uyarıda bulundu.

Hava sıcaklıklarının mevsim normallerine gerilemesiyle birlikte, İstanbul'da kuvvetli sağanak yağış başladı.

istanbul-yagis.jpg

Meteoroloji, bu durum için sarı kodlu alarm verdi ve ani sel ile su baskınlarına karşı vatandaşları tedbirli olmaya çağırdı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM) ise sabah saatlerinden itibaren etkili olması sağanak yağışlar konusunda uyarıda bulundu.

Yapılan açıklamada, bugün sabah erken saatlerden itibaren etkili olacak yağışların öğlen saat 12.00'a kadar aralıklarla etkili olacağı bildirildi.

Özellikle İstanbul'un kuzey ilçeleri ve Boğaz çevresinde yağışların kuvvetli bir şekilde (15-30 kg/m) gerçekleşeceği tahmin ediliyor. Vatandaşların, bu süre zarfında dikkatli ve tedbirli olmaları istendi.

DOLU GÖRÜLECEK

Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen, şu bilgileri verdi:

"Bugün öğlene kadar İstanbul'un boğaz çevresi, kuzey ilçeleri ve daha çok Anadolu yakasında gök gürültülü sağanak devam edecek. Ufak çaplı dolu ihtimali var. Avrupa yakasında yağış yok. Öğleden sonra kesilecek.

31-32 derece sıcaklık. Aşırı sıcaklar yerini normal sıcaklığa bıraktı. Bu hafta yağışlı geçecek.

Pazar gününe kadar yağış var, perşembe azalacak. Yarın Avrupa yakasında fazla yağış var. Bu hafta yağışlı geçecek. İzmir bugün öğleden sonra yağışlı, Ankara öğleden sonra yağışlı. Bu hafta en fazla yağış Marmara'da olacak. Umarım bu seneki kışta İstanbul'un kar yağışı görme ihtimali var. Geçen sene hem yazı hem kışı sıcak geçirdik ama bu kış soğuk geçecek. Aşırı bir sıcakla karşı karşıya kaldı Türkiye bu sene."