İstanbul güne sağanakla uyandı, AKOM saat güncelledi!

Meteoroloji 14 kente sarı kodlu uyarıda bulundu.

İstanbul'un hem Anadolu hem de Avrupa yakalarında şiddetli sağanak yağış etkili oluyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 14 il için sarı ve turuncu kodlu uyarı yaptı. Özellikle sabah ve akşam saatlerinde İstanbul ve Ankara'da dikkatli olunması gerektiği bildirildi. Karadeniz kıyıları, Artvin, Kars, Ardahan çevreleri ve Erzurum'un kuzey kesimlerinde ise yağışların kuvvetli olacağı öngörülüyor.

Meteoroloji ve AKOM'un uyarılarının ardından birçok bölgede sağanak yağışlar başladı. İstanbul'da sağanak yağışlar nedeniyle trafik yoğunluğu artış gösterdi. Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün hafta sonu hava durumu raporuna göre, Marmara’nın doğusu, İç Anadolu’nun kuzeydoğusu, Karadeniz, Doğu Anadolu’nun kuzeyi, Ankara çevreleri, Mersin'in doğusu, Adana'nın güney ve batısı ile Hatay'ın kıyı kesimlerinde yerel olarak sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar bekleniyor.

Sarı kodlu uyarı verilen şehirler: Artvin, Erzurum, Giresun, Kars, Rize, Trabzon, Düzce.

Turuncu kodlu uyarı verilen şehirler: Kastamonu, Ordu, Samsun, Sinop, Zonguldak, Bartın, Düzce.

AKOM'dan yapılan açıklamada, İstanbul'da dün başlayan yağışların bugün öğlene kadar kuvvetli şekilde devam edeceği ve yoğun şimşek, yıldırım ve kuvvetli rüzgarların beklendiği belirtildi. Yağışların bu akşam saat 17.00'ye kadar süreceği ifade edildi.

Vatandaşların sel ve su baskınlarına karşı dikkatli olmaları gerektiği vurgulandı.

Kaynak:halktv.com.tr