İstanbul Fırıncılar Odası ekmek zammı tartışmalarını sonlandırdı

İstanbul Fırıncılar Odası ekmek zammı tartışmalarını sonlandırdı
İstanbul'da ekmeğin 5 lira olduğuna dair tartışmalar sonrası Fırıncılar Odası iddiaların gerçeği yansıtmadığına dair açıklama yaptı. Mevcut tarifenin devam ettiği belirtilen açıklamada ekmeğin 4 lira olması yönünde talepleri olduğu ancak ilgili makamlardan onay beklendiği kaydedildi.

İstanbul'daki bazı ilçelerde ekmeğin 5 lira olduğuna dair tartışmalar alevlenince İstanbul Ekmek Fırıncıları Sanatkarları ve Ekmek Satıcıları Esnaf Odası'ndan açıklama geldi.

İstanbul'da ekmeğe zam yapılmadığı belirtilen açıklamada mevcut tarifenin devam ettiği kaydedildi. Ancak yeni bir tarife için kurumlarla görüşmelerin devam ettiği belirtilen açıklamada 210 gram ekmeğin 4 lira olması yönünde taleplerinin olduğu aktarıldı. Tarifenin geçerli olması için ise ilgili kurumlar tarafından onay beklendiği belirtildi.

Açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

"İstanbul'daki ekmek tarifesine ilişkin gerçeği yansıtmayan bilgilere karşın kamuoyunu bilgilendirme zorunluluğu doğmuştur. İstanbul'da en son ve geçerli olan tarife 11 Mart 2022 tarihinde 210 gram ekmek 3 TL, bin gramı 14,28 TL olacak şekilde belirlenmiştir. O tarihten bu tarihe kadar ilimizde ekmek fiyatlarına ilişkin Azami Fiyat Tarifesini Belirleme Komisyonu tarafından tarife değişikliğine yönelik yeni bir karar alınmamış ve kamuoyunda bahsi geçen fiyatlarda bir tarifeye onay verilmemiştir. Yeni bir tarife için ise ilgili kurumlar nezdinde görüşmelerimiz devam etmektedir. 210 gram ekmeğin 4 TL olması yönündeki talebimiz de Azami Fiyat Tarifesini Belirleme Komisyonu'nca uygun bulunmuş. Tarifenin geçerli olması için ilgili kurumlar tarafından onay beklenmektedir."

Kaynak:DHA