İstanbul İçin Alarm! O Saatlere Dikkat, Montsuz, Yağmurluksuz Dışarı Çıkmayın, Aniden Buz Kesecek

Meteoroloji, 13 ili sarı kodla uyardı. Marmara, Ege ve Akdeniz'in batısındaki bazı illerde yerel şiddetli sağanak bekleniyor. Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen, İstanbul için saat vererek, "Montsuz, kazaksız ve yağmurluksuz dışarı çıkmayın" uyarısında bulundu. Önümüzdeki hafta İstanbul için soğuk uyarısı da yapıldı.

Meteoroloji, yurdun batısındaki 13 il için sarı kodlu uyarıda bulundu.

Buna göre Marmara Bölgesi'nde İstanbul, Kocaeli, Tekirdağ, Sakarya, Yalova, Bursa, Çanakkale ve Balıkesir'de yerel kuvvetli sağanak bekleniyor.

Ege Bölgesi'nde İzmir, Manisa, Aydın ve Muğla ile Akdeniz Bölgesi'nde Antalya'da da yerel şiddetli yağmur uyarısı yapıldı.

Yetkililer yağışların yerel kuvvetli olmasından dolayı sel, su baskını, yıldırım, ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olunması uyarısında bulundu.

ORHAN ŞEN SAAT VERDİ

Meteoroloji danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen, sosyal medya hesabından önemli uyarılarda bulundu. Orhan Şen'in mesajları şu şekilde:

Bugün Pazartesi; Marmara, Ege, İç Anadolu'nun kuzeybatısı, Batı Karadeniz ile Isparta, Antalya çevrelerinde yerel olarak kuvvetli yağış var. Öğleden sonra rüzgar Marmara'da kuzeyden kuvvetli, Anadolu'da lodostan kuvvetli esecek.

'MONTSUZ, YAĞRMURLUKSUZ DIŞARI ÇIKMAYIN'

Rüzgâr kuzeye dönünce sıcaklıkları biraz daha düşürecek. Yani akşam saatlerine doğru sıcaklıklar 10 derece birden düşebilir. Onun için bugün yağmurlu ve soğuk havadan dolayı dışarı montsuz kesinlikle çıkmayın.

Marmara’da aksam saatlerine kadar yağış devam edecek. Muğla civarında da kuvvetli yağış var bugün. Anadolu’da ise lodos fırtınası hakim. Yarın yağış yok. Perşembe günü tekrar Batı'dan yağış gelecek. Ekim ayındaki sıcaklılar bundan sonra gelmek. Önümüzdeki hafta itibariyle sıcaklıklar İstanbul’da 13 dereceye kadar düşecek.

istanbul-soguk.jpg

KOMBİ YAKTIRACAK SOĞUK GELİYOR

Habertürk Meteoroloji Mühendisi Hüseyin Öztel ise "Türkiye'de sonbahar kışa dönüyor" dedi.

Öztel şu bilgileri verdi:

* Türkiye'de sonhahar artık yavaşça kışa dönmeye hazırlanıyor. Yaşadığımız Ekim ayının neredeyse 3 haftası, ortalama sıcaklıklardan 4 ila 10°C daha sıcak geçti. Yaz havası Akdeniz kıyılarında halen hüküm sürse de Marmara, Karadeniz ve Anadolu genelinde hava soğudu.

* İstanbul’da bir de perşembe günü yağmur ihtimalleri görünüyor. Gelecek hafta (18-19 Kasım ve sonrası) ise bugünlerden bir 7-8°C daha soğuk olabilir, haftaya tahminlerde görünmeye başlayan soğuk ve yağışlı günleri yakından takip ediyoruz. Bu soğuk dalga ülkemize ulaşırsa Marmara Bölgesi yükseklerinde bu mevsimin ilk kar yağışları düşebilir. Kıyı merkezler ise kombileri/ısıtıcıları çalıştırmak durumunda kalabilir.
Pazartesi günü Marmara gibi Ege ve Akdeniz bölgeleri de yağışlı havanın içinde olacak. Muğla-Antalya kıyılarında ve lokal olarak İzmir’de yarın beklenen sağanaklar riskli olabilir. Antalya ve çevresinde su baskınlarına karşı tedbirli olmakta yarar var.

istanbul-soguk2.jpg

* Batıdan doğuya ilerleyecek bu yağışlı dalga, doğu bölgelere ulaşınca yükseklerde zayıf kar yağışları bırakabilir.

* Çarşamba günü bu haftanın en güneşli, pazartesi ve perşembe yağmurlu günleri olarak görünüyor.

* Türkiye, yaşadığı olağanüstü kuraklıktan yaklaşan soğuma ve yağmurlarla hemen kurtulamasa da Kasım sonları için de ufukta görünen yağışlı günler umut vaat ediyor.

* Yarın şehir hayatını etkileyen yönüyle yağmur (ve zaman zaman kuvvetli rüzgar) Marmara ve Ege genelinde ulaşımı güçleştirebilir.

Etiketler :