İsmail Saymaz Peker'in evine saldırıyı değerlendirdi: İki ihtimal var

Sedat Peker'in Beykoz'daki evine düzenlenen saldırıya ilişkin değerlendirmelerde bulunan Halk TV programcısı ve gazeteci İsmail Saymaz, saldırıyı gerçekleştirenlerin yakalanacağını bile bile yapmış olma ihtimali üzerinde durdu. Ayrıca Saymaz, saldırının amacına dair ise iki ihtimalin bulunduğunu söyledi.

Geçen yılın mayıs ayından bu yana sosyal medya hesaplarından mafya-siyaset-sermaye ilişkileri hakkında iddialarda bulunan suç örgütü lideri olduğu iddiasıyla hakkında yakalama kararı bulunan Sedat Peker’in Beykoz Korusu’nun sınırları içinde yer alan ve 'tek mal varlığım' dediği evine bu sabah silahlı saldırı düzenlendi.

Sedat Peker'in evine saldırı

Sedat Peker’in bilgisi dahilinde geldiğini söyleyen kişi görevlilerin kendisine yaklaşması üzerine arabanın içinden ateş etmeye başladı. Evdeki görevli Yılmaz Günay’a 3 kurşun isabet etti. Günay, ağır yaralı olarak Beykoz Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Evde, Peker'in bilgisi dahilinde 6 kişinin güvenlik amacıyla kaldığı, 3'er kişilik vardiyalarla çalıştıkları öğrenildi.

Saymaz, Ağırel'in anlattıklarını hatırlattı

Gazeteci Ayşenur Arslan'ın hazırlayıp, sunduğu Medya Mahallesi programına konu olan Halk TV programcısı ve gazeteci İsmail Saymaz; Yılmaz Günay'ın yaralandıktan sonra önce Beykoz Hastanesi'ne daha sonra ise Acıbadem Hastanesi'ne götürüldüğünü söyledi ve durumunun da ağır olduğunu belirtti. Peker'in bir süredir özellikle Taşkesenlioğlu ailesi ve Cumhurbaşkanı danışmanlarıyla ilgili paylaşımlarda çok aktif olduğunu kaydetti. Bu paylaşımların ardından bulunduğu ülkede Peker'in markaja alındığını belirten Saymaz, dün Halk TV programcısı ve gazeteci Murat Ağırel'in de söylediğini aktararak Peker'in uluslararası bir silahlı saldırı beklediğini ilan ettiğini belirtti.

'Suikast girişimi yapılabileceğini söylemişti'

Saymaz konuşmasının devamında Murat Ağırel'in açıklamalarını hatırlatarak şunları söyledi:

Dün Murat Ağırel arkadaşımızın da açıkladığı üzere kendisine yönelik bir silahlı saldırı hem de uluslararası çapta bir silahlı saldırı beklediğini ilan etti. Bu da bir tür uluslararası ihale şeklinde Sedat Peker'in öldürülmesine yönelik olarak faaliyet gösteren çeşitli suikast yapabilecek grupların adeta ihaleye çağrıldığı ve Sedat Peker'e bir suikast girişimi yapılabileceğini Sedat Peker'e yakın gruplar Murat Ağırel'e ifade etmişlerdi. Hemen bunun ardından Beykoz'daki evine silahlı saldırı meydana geldi.

'Saldırıyı gerçekleştirenler yakalanacağını bile bile yapmış olmalı'

Her kim böyle bir saldırıyı gerçekleştirmişse yakalanacağını bile bile yapmış olmalı. Çünkü Sedat Peker'in evi ve çevresinde çok sayıda kamera bulunuyor olmalı. Saatler sonra bu görüntüler de ya yayınlanır ya da emniyet güçlerinin eline geçer. Ya çok acemice yahut görünmek istemişlerdir.

'Saldırıyı gerçekleştirenler kısa sürede tespit edilebilir'

Kuvvetle ihtimal bu saldırıyı gerçekleştiren insanların kullandıkları araçlar ve kimler olduğu kısa zamanda tespit edilebilir kısa zamanda kendisini göstermek isteyen birileri varsa onlar da görünebilir.

'Sus kurşunu'

Sedat Peker'in çevresi bu saldırıyı kendilerine bir 'sus kurşunu' olarak değerlendiriyorlar. Kendisine bulunduğu ülkede bir saldırı düzenlenemediği için, Türkiye'de en azından mahrem alanı olan, bir zamanlar ailesinin bulunduğu yer olması nedeniyle buraya yapılan saldırıyı sus kurşunu olarak değerlendiriyorlar.

'İki ihtimal olabilir'

İki ihtimal olabilir, Biri Sedat Peker'in susması için saldırı girişimi olabilir. Ya da kendisini göstermek isteyen yeni zuhur etmiş bir grup olabilir. Sedat Peker'in burada olmayışından dolayı hareketle yani kendilerine zarar veremeyeceğini hem de kendilerini gösterebileceğini düşünen yeni bir yapıyla karşı karşıya kalınabilir.

Kaynak:halktv.com.tr