Sedat Peker'in Beykoz'daki evine silahlı saldırı

Beştepe'ye uzanan rüşvet iddialarının ardından sessizliğe gömülen Sedat Peker için uluslararası suikast timi hazırlığı olduğu iddia edilmişti. Sedat Peker'in Beykoz'daki evine bu sabah silahlı saldırı düzenlendi.

Geçen yılın mayıs ayından bu yana sosyal medya hesaplarından mafya-siyaset-sermaye ilişkileri hakkında iddialarda bulunan suç örgütü lideri olduğu iddiasıyla hakkında yakalama kararı bulunan Sedat Peker’in İstanbul Beykoz’daki evi, Milli Parklar ve Bahçeler'e devredilmişti.

Sedat Peker'in evine silahlı saldırı

Peker'in Beykoz Korusu’nun sınırları içinde yer alan ve 'tek mal varlığım' dediği evine bu sabah silahlı saldırı düzenlendi. Saldırı, sabah 09.30'da gerçekleşti. Evin önüne iki araç geldi. Bir araç uzakta beklerken, yakına gelen aracın camı açıldı. Eve Sedat Peker’in bilgisi dahilinde geldiğini söyleyen kişi görevlilerin kendisine yaklaşması üzerine arabanın içinden ateş etmeye başladı. Evdeki görevli Yılmaz Günay’a 3 kurşun isabet etti. Günay, ağır yaralı olarak Beykoz Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Evde, Peker'in bilgisi dahilinde 6 kişinin güvenlik amacıyla kaldığı, 3'er kişilik vardiyalarla çalıştıkları öğrenildi.

Araç Hatay'dan kiralanmış

Sedat Peker'in evine ait güvenlik kameralarının çektiği görüntülerle saldırıda kullanılan araca dair bilgiler de belirlendi. Saldırıyı düzenleyenlerin, aracı İskenderun'daki bir rent a car (araç kiralama) şirketinden kiraladıkları öğrenildi. Araç, Ö.Ş, adlı kişinin ehliyetiyle kiralanarak, İstanbul'a getirildi. Aracın marka, model ve plakasının açıkça görüldüğü görüntüler Emniyet'e teslim edildi.

Sedat Peker cephesi saldırı için ne diyor?

Sedat Peker cephesi saldırıyı, suikast timi iddiasının ardından gözdağı olarak yorumluyor. Sedat Peker’in dijital tecrite alınmasından sonra yurtdışında kurulan suikast timi iddiasının dışında "Türkiye’deki yakınlarının da hepsine zarar veririz, öldürürüz" mesajının iletildiğini söylüyorlar. Saldırıyı, Sedat Peker’in susmasını sağlamaya çalıştıkları yönünde yorumluyorlar.

Sedat Peker hakkında suikast timi iddiası

Murat Ağırel, dün Halk TV yayınında Sedat Peker için uluslararası infaz timi hazırlığı olduğunu söylemişti. Ağırel, bugün attığı tweet'inde de Peker için 25 milyon dolarlık ödül konulduğunu söyledi. Ağırel, "Saldırı sonrası Sedat Peker’e yakın kaynaklara tekrar sordum.Organizasyonun başında kimin olduğunu bildiklerini ve organizasyon için 25 Milyon dolar ödül belirlendiği iddia edildi" dedi.

İnfaz timi iddiası

Ağırel, dünkü yayında "Kiminle konuşsak karşılaştığımız soru şu oluyor: Sedat Peker nasıl sustu? Madem başkasının tweeti ile yazabiliyor, kendi hesabından niye video paylaşmıyor? Ünsal Ban ile ilgili ben halen hazırlık yapıyorum. İddiaların daha farklı boyutlarını ortaya çıkarmaya çalışıyoruz. Ulaşabildiğimiz ulaşamadığımız evraklar oluyor. Bununla ilgili de ben Sedat Peker'in yakın çevresine ulaşmaya çalıştım kendisini şaşkına çeviren bilgileri Halk TV seyircileri ile paylaştı" demişti.

Sedat Peker, için uluslararası çetelere davet gönderildiğini söyleyen Ağırel sözlerini şöyle sürdürmüştü:

"Belli gruplara, uluslararası suç çetelerine hedef kişinin kellesinin alınması üzerine yani Sedat Peker için... Sedat Peker'e bir suikast yapılması üzerine bir örgüt ile anlaşma yapılmış. Bununla ilgili Sedat Peker cephesi şunu söylüyor. Uluslararası cinayet işleyebilen organizasyonlara açık bir davet olarak kabul edilen bir uygulama yapılmış derin menfezlerde... Sedat Peker'in suikastı için ya da kellesi için ortaya ödüller konulmuş. Sedat Peker 'benim hakkımda suikast hazırlığının farkındayım, bekliyorum' demiş."