İsmail Saymaz: Hem Kürşat Kılıç, hem AK Parti açıklama yapmak zorunda

halktv.com.tr Yazarı İsmail Saymaz, AKP'deki ikinci pudra şekeri skandalını Halk TV canlı yayınında anlattı. Bu olayın Kürşat Ayvatoğlu skandalından daha ciddi olduğunu belirten Saymaz, hem Kürşat Kılıç'ı hem de AKP'yi açıklama yapmaya davet etti.

Sorel Dağıstanlı'nın sunduğu programa canlı yayında bağlanan İsmail Saymaz, AKP'de yaşanan ikinci pudra şekeri skandalının detaylarını anlattı.

AKP Yozgat Merkez İlçe Başkanı Kürşat Kılıç'ın şahsi iş yoğunluğunu gerekçe göstererek dün istifa ettiğini belirten İsmail Saymaz, "Kendisi her ne kadar kişisel işlerinin olduğunu ileri sürse de aslında AK Parti çevrelerinde bir video dolaştığını öğrendik" dedi.

Söz konusu görüntülerde büroda bir kişinin uyuduğunu, masada ise uyuşturucu maddelerin, hassas tartının ve uyuşturucu kullanmak için gerekli araç gerecin bulunduğunu aktaran Saymaz, "Bu bürodaki kişinin AK Parti Merkez İlçe Başkanı Kürşat Kılıç'ın olduğu iddia ediliyor. Kılıç'ın istifasını da duyurduğu Facebook profilindeki bir fotoğrafla bu mekan, aynı yer" dedi.

Kılıç'ın hem bürosunu hem kendisini defalarca aradığını ancak telefonlarını açmadığını söyleyen Saymaz şöyle konuştu:

"Biz kendisinin yanıt hakkını kullanmadan bu haberi paylaşmayı doğru bulmadık ama yaklaşık yarım saat önce kendisi, benim ısrarla gönderdiğim mesajlarıma, WhatsApp üzerinden, cevap verdi. Kendisine ben böyle bir görüntünün bulunduğunu haber yapacağımı ifade ettim. 'Konuşmak istemiyorum' dedi. Ben kendisine yanıt hakkının kullanmasının kendi yararına olacağını ifade ettim. 'Hayır, konuşmayacağım' dedi. Bununla ilgili yargı sürecinin olduğunu ifade etti ve bizim de suç işlediğimizi ifade etti. Halbuki biz kamu görevimizi yerine getiriyoruz"

'Ben o kişi değilim demedi'

Skandalın "AK Parti'de ikinci pudra şekeri olayı" olarak kayıtlara geçeceğini söyleyen İsmail Saymaz, "Ben özellikle sordum. Bu mavi poşetin, masa üzerindeki piponun ve tartının ne anlama geldiğini sordum. Konuşmayacağım, savcılığa konuşacağım diye yanıt verdi. Dolayısıyla kendisinin o kişi olmadığını ifade etmedi. Zaten, böyle bir kişi 'Ben, o değilim' der ve telefonumuza çıkardı" cümlelerini kullandı.

Saymaz ayrıca, Kılıç'ın istifasının arkasında yatan gerçek nedenin bu video olduğunun ifade edildiğini belirtti.

'Yozgat'ı TBMM'de temsil edecekti'

AKP Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ’ın danışmanı olduğu iddia edilen ancak daha sonra ofis elemanı olduğu açıklanan Kürşat Ayvatoğlu'nun otomobilinde uyuşturucu kullanırken çekilen görüntüler ortaya çıkmış, Ayvatoğlu ise kendisini görüntülerde görünen maddenin "pudra şekeri" olduğunu söyleyerek savunmuştu. Canlı yayında bu olayı hatırlatan İsmail Saymaz şöyle konuştu:

" 'Nereden bilelim, genç adamdır' dediler. 'Herkes aynı inançta olmak zorunda mı?' dediler. 'Aldanmış' dediler. Hadi o, aldanmıştı. Gençti, belediye başkanının torpiliyle gelmişti, cahildi, cüheylaydı onu anladık. Peki, Kürşat (Kılıç) bey AK Parti Merkez İlçe Başkanı Yozgat'ta. Yozgat'ta AK Parti neredeyse tulum çıkarıyor. AK Parti tercih edildiği için o göreve geldi. Kürşat bey, bu görüntüler ortaya çıkmasa ve istifa etmese yarın temsil edecekti Yozgat'ı TBMM'de. Dolayısıyla birinci pudra şekeri vakasında daha riskli, daha açıklamaya muhtaç, daha AK Parti'yi töhmet altında bırakan bir hadise söz konusudur burada. Hem Kürşat bey, hem partisi açıklama yapmak zorundadır"